Apple schimbă designul nanoSIM şi ar putea avea câştig de cauză

09.05.2012
Apple schimbă designul nanoSIM şi ar putea avea câştig de cauză

Mai mulţi producători de telefoane mobile se află într-o cursă mai puţin mediatizată. SIM-ul s-a transformat în microSIM odată cu apariţia lui iPhone 4, însă ni se pregăteşte o cartelă şi mai compactă. NanoSIM este un standard ce urmează să fie stabilit de institutul european ETSI şi două tabere şi-au prezentat deja designul pentru el. Pe de-o parte de află Apple, susţinut de câţi va operatori de telefonie mobilă din Europa. De partea cealaltă a baricadei stă Nokia, Motorola şi RIM.

NanoSIM-ul prezentat de Apple, alături de microSIM

Acum mai bine de-o lună v-am prezentat propunerile celor două tabere. De curând, Apple a ales să modifice designul său, fiind criticat că al său nanoSIM poate rămânea blocat într-un slot microSIM. Acest card nu avea deloc plastic în jurul conectorilor, aceştia având dimensiunile similare cu cele ale unui SIM obişnuit. Noul nanoSIM de la Apple este ceva mai mare, având plastic vizibil în jurul conectorilor. De menţionat că una din condiţiile pentru ratificarea standardului nanoSIM este ca niciuna din dimensiunile sale să nu permită blocarea într-un slot pentru SIM sau microSIM.

Această nouă propunere de la Apple are şanse mari să fie aleasă, în ciuda faptului că cea semnată Nokia are un avantaj tehnic. Cardul Apple are nevoie de o tăviţă pentru a fi integrat în telefon. NanoSIM-ul propus de Nokia poate funcţiona cu un sistem acţionat de un arc, folosind mai puţin spaţiu în interiorul unui telefon. În plus, cu plasticul adăugat, formatul Apple ajunge să fie mai apropiat de microSIM decât se dorea. Votul final al instutului ETSI este aşteptat în câteva zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News