Apple spune că nu este bine să îți încarci iPhone-ul peste noapte. La ce riscuri se expun utilizatorii

30.11.2023
Apple spune că nu este bine să îți încarci iPhone-ul peste noapte. La ce riscuri se expun utilizatorii

Apple a actualizat pagina cu recomandări de siguranță pentru utilizarea telefoanelor iPhone. Compania a adăugat instrucțiuni clare împotriva încărcării nesupravegheate a dispozitivelor.

Dacă vom arunca o scurtă privire asupra listei cu recomandări postate de Apple, vom vedea câteva lucruri interesante. Se pare că brandul american este preocupat de riscul de supraîncălzire a dispozitivelor dacă nu sunt încărcate corespunzător.

„Folosiți bunul simț pentru a evita situațiile în care pielea dvs. este în contact cu un dispozitiv, adaptorul său de alimentare sau un încărcător wireless atunci când funcționează sau este conectat la o sursă de alimentare pentru perioade lungi de timp. De exemplu, nu dormiți pe un dispozitiv, adaptor de alimentare sau încărcător fără fir și nu le plasați sub o pătură, pernă sau sub corp, atunci când este conectat la o sursă de alimentare. Păstrați iPhone-ul, adaptorul de alimentare și orice încărcător fără fir într-o zonă bine ventilată atunci când sunt utilizate. Aveți grijă deosebită dacă aveți o condiție fizică ce vă afectează capacitatea de a detecta căldura împotriva corpului”, se arată în instrucțiunile postate de Apple.

Apple recomandă să păstrăm dispozitivele în locuri bine ventilate

Orice telefon produce căldură în momentul în care se află la încărcat, iar aceasta este disipată în mediul înconjurător. Uitarea telefonului între așternuturi sau presat la ureche după ce ați adormit crește riscul de supraîncălzire. În mod normal, software-ul telefonului va detecta acest lucru și va opri temporar încărcarea bateriei. Cu toate acestea, nu trebuie să subestimăm riscul, deoarece un acumulator uzat sau un încărcător defect pot duce la un scurtcircuit, astfel că un incendiu se poate isca. Apple avertizează utilizatorii împotriva folosirii accesoriilor aftermarket.

De asemenea, Apple recomandă ca telefonul să fie pus pe o suprafață unde poate fi bine ventilat, preferabil nu în imediata apropiere a unor materiale ușor inflamabile. O bună ventilație nu ajută doar la răcirea bateriei, dar scade și riscul intoxicării cu fumul toxic degajat în cazul incendierii substanțelor volatile conținute la interior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult