Apple va produce iPhone 12 și în India, scăzând dependența de fabricile din China

20.08.2020
Apple va produce iPhone 12 și în India, scăzând dependența de fabricile din China

Produsele Apple sunt asamblate tradițional în China, însă în ultimii câțiva ani, compania americană a început să mute o parte din producție și în alte țări din Asia precum India și Vietnam. În timp ce grosul producției produselor sale are loc în China, India preia din ce în ce mai mult din volumul de comenzi al companiei, cu parteneri precum Foxconn și Winstron, care au fabrici pe teritoriul țării. iPhone SE și iPhone 12, modelele care sunt așteptate a fi cele mai populare în următoarea perioadă, vor fi produse și în India, în următoarele câteva luni.

Apple va dezvolta noul iPhone 12 și în India

Fabricile din India au fost folosite inițial pentru producția unor modele mai vechi din gama de smartphone-uri Apple, precum originalul iPhone SE sau iPhone 6S. Acestea au evoluat în ultimii câțiva ani la producția de modele mai avansate precum iPhone 8, iPhone XR și, mai recent, iPhone 11. Vestea că iPhone SE și iPhone 12 vor fi produse și în India, ar sugera că în curând, India și China ar putea produce cot la cot cele mai recente dispozitive Apple.

Acest lucru este important, în special pentru prezența Apple pe piața din India. Acesta este cea de-a doua piață din lume ca volum de vânzări în domeniul smartphone-urilor, însă prețurile mari ale produselor Apple ține compania la o cotă de piață de numai 1%. Producția locală de modele noi ar putea scădea prețurile la raft cu până la 22%. Aceasta este valoarea taxelor pe care India o impune pe produse electronice de import, taxă care nu există pentru produse asamblate local.

În timp ce iPhone SE este așteptat să intre în producție înainte de sfârșitul anului 2020, modelele iPhone 12 ar putea ajunge în fabricile din India abia anul viitor. Nu este însă clar dacă modelele de iPhone 12 produse în India vor fi disponibile și în alte țări, sau dacă vor fi păstrate doar pentru piața locală.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult