În curând am putea cumpăra iPhone 11 „Made in India”

25.07.2020
În curând am putea cumpăra iPhone 11 „Made in India”

Se pare că Apple continuă să își crească operațiunile pe teritoriul Indiei, compania începând de curând producția de iPhone 11 în fabricile sale din afara Chinei. Astfel, după mai mulți ani în care India a fost folosită pentru producția unor modele secundare precum iPhone SE, iPhone 6S și variante mai vechi, acum, forța sa de muncă are capacitatea de a dezvolta cele mai recente modele din portofoliul său. Asta înseamnă că cei care vor cumpăra iPhone 11 în viitorul apropiat au șanse să primească un model fabricat în India.

Producția de iPhone-uri din India nu este tocmai nouă. Există mai multe modele „made in India” de la Apple din anii precedenți. Cel mai recent, Apple a pornit producția de iPhone XR în această țară, în fabricile Foxconn. Aceleași fabrici vor fi folosite acum pentru a produce și livra iPhone 11.

De ce este important pentru Apple să producă iPhone 11 în India

Legile de import din India impun taxe de 20% asupra bunurilor produse în alte țări. Astfel, iPhone-urile, care oricum sunt destul de scumpe pentru puterea de cumpărare a utilizatorilor din India, nu sunt tocmai accesibile după aplicarea acestor taxe. Totuși, pentru produsele asamblate în țară, India nu aplică aceste taxe. Astfel, Apple poate oferi modelele sale de iPhone la prețuri mai mici către clienții de aici.

Totuși, producția din India nu este dedicată doar utilizatorilor din această țară. Modelele care ies de pe liniile de producție din India vor ajunge în toată lumea. Ba chiar India ar putea deveni producătorul principal de iPhone-uri care ajung în SUA, în cazul în care autoritățile americane vor impune într-adevăr noi taxe pe produse electronice care au proveniență China.

În prezent, Apple colaborează și cu Winstron în India pentru producția de iPhone 7, care este oferit în India ca versiune de buget pentru gama sa de dispozitive mobile. Winstron va produce în curând și modelul iPhone SE în India.

Modelele iPhone 11 Made in India sunt deja disponibile pe piața din India.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult