Apple vrea să scoată și cablul Lightning din pachetul iPhone

10.12.2020
Apple vrea să scoată și cablul Lightning din pachetul iPhone

După ce Apple a anunțat că va livra iPhone 12 și restul gamei care este încă la vânzare fără adaptoare de priză și fără căști, era de așteptat că vor apărea multe glume și meme pe baza acestei decizii. Glumele au apărut imediat: „în curând, Apple va livra iPhone fără ecran”, sau „Apple va vinde iPhone fără baterie”. Ei bine, în curând, este posibil să vedem modele de iPhone care vin chiar și fără acel cablu de alimentare și date.

iPhone 13 ar putea fi livrat fără ultimul accesoriu din pachet

Un chestionar online de la Apple întreabă utilizatorii dacă aceștia folosesc accesoriile din cutie. Având în vedere că noile iPhone 12 vin cu un singur accesoriu, un cablu de la USB-C la Lightning, este destul de clar ce vrea compania să afle. Vrea să știe dacă acel cablu pe care îl livrează alături de fiecare telefon este cu adevărat folosit, sau dacă majoritatea celor care răspund folosesc un cablu pe care îl au deja prin casă de la un telefon mai vechi.

De altfel, acesta a fost și unul dintre argumentele pe care Apple le-a folosit atunci când a renunțat la adaptoarele de priză și la căștile EarPods din pachet. Majoritatea utilizatorilor au deja accesorii mai vechi și dacă nu au, le pot cumpăra acum și le pot folosi mulți ani de acum înainte pentru următoarele telefoane. Aparent, cablul USB este următorul care ar putea dispărea din cutia telefoanelor. Rămâne de văzut însă cât de repede vor copia acest trend după Apple și alte companii din industrie. Deja zvonurile spun că Samsung urmează să lanseze Galaxy S21 fără încărcător și căști în cutie.

De altfel, iPhone 13 ar putea fi primul smartphone produs în masă care ar putea veni fără un port Lightning. Nu, Apple nu va renunța la standardul său proprietar pentru a-l înlocui cu USB-C. Compania deja are o soluție pentru încărcarea modelelor iPhone 12: MagSafe, încărcătorul magnetic, care folosește tehnologia Qi pentru alimentare rapidă la 15W.

Astfel, va fi ușor pentru Apple să scoată cablul din cutie și să îl înlocuiască cu un încărcător MagSafe, pe modelele care nu vor mai avea port fizic. Zvonurile spun că iPhone 13 Pro Max va fi primul model care va renunța la port-ul Lightning, în timp ce restul variantelor îl vor mai păstra încă un an.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult