Aptina promite telefoane mobile cu captură video la 60 fps mai bună

21.12.2012
Aptina promite telefoane mobile cu captură video la 60 fps mai bună

Captura video cu un număr ridicat de cadre pe secundă nu este o noutate, echipamentele casnice Action Camera sau telefoanele mobile implementând-o de mai bine de cinci ani. De la LG Viewty, primul telefon mobil care a oferit captură la 60 de cadre pe secundă, senzorii nu au progresat însă prea mult, captura video fiind limitată la rezoluţia Full HD sau având o compresie de slabă calitate.

Aptina, divizia de senzori din cadrul companiei americane Micron, a anunţat că aceste probleme ar putea deveni de domeniul trecutului graţie noilor săi senzori BSI de 8 MP. AR0835 şi AR0835HS, cele două produse anunţate, sunt destinate telefoanelor mobile, respectiv camerelor video, primul dintre acestea intrând deja în producţie, iar cel de-al doilea urmând să fie disponibil din primul trimestru al anului viitor.

Deşi au rezoluţii mari, senzorii folosiţi în prezent de producătorii de telefoane mobile folosesc doar o bucată mică din suprafaţa lor pentru captura video . Din această cauză putem remarca, de altfel, şi diferenţele mari de calitate între captura foto şi cea video.

La fel ca Nokia 808 PureView, una dintre notabilele excepţii de până acum, senzorii Aptina vor folosi însă întreaga suprafaţă a senzorului pentru a captura un cadru, redimensionându-l ulterior la rezoluţia Full HD, obţinând astfel o calitate net superioară produselor care capturează direct cadre 1080p. Faţă de produsul Nokia însă, telefoanele care vor folosi soluţia Aptina vor oferi şi captură la 60 de cadre pe secundă, deci ne putem aşteptat în curând la telefoane care vor scoate în evidenţă noile facilităţi de captură video.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News