ARM prezintă procesorul Cortex-A7, cel mai eficient de până acum

20.10.2011
ARM prezintă procesorul Cortex-A7, cel mai eficient de până acum

ARM Cortex-A7 este cel mai eficient procesor pentru dispozitive mobile creat de companie până acum, cu un consum de energie de cinci ori mai mic decât vechiul Cortex-A8.

ARM Cortex

Design-ul noului procesor încape într-un chip care măsoară doar o cincime din suprafaţa ocupată de nucleul Cortex-A8, fiind prin urmare mult mai ieftin de produs. Datorită costurilor reduse implicate, Cortex-A7 ar putea ajunge chiar şi în gama entry-level de telefoane inteligente, în produse disponibile pentru preţuri mai mici de 100 dolari, dar capabile să ofere performanţe similare modelelor smartphone comercializate în prezent pentru sume de 500 dolari sau mai mult.

ARM Cortex-A7

Puse în slujba unui smartphone de top sau tabletă, nucleele ARM Cortex-A7 pot funcţiona şi ca procesoare auxiliare, incluse în design-ul chipset-ului Cortex-A15 sau Tegra 3.

În prezent, chipset-ul Nvidia Tegra 3 foloseşte procesoare auxiliare bazate pe nucleul Cortex A9. Teoretic, substituirea acestora cu versiuni bazate pe nucleul Cortex A7 poate rezulta într-o reducere cu până la 70% a consumului de energie. Avantajul câştigat poate fi folosit pentru creşterea performanţelor prin ridicarea frecvenţelor de funcţionare, sau îmbunătăţirea substanţială a autonomiei. Alternativ, folosirea unor acumulatori de capacitate mai mică poate reduce greutatea finală a dispozitivului şi permite folosirea unor carcase mai suple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News