Asta da inovaţie! Iată cum se auto-repară telefonul flexibil de la LG după ce este zgâriat şi îndoit

Asta da inovaţie! Iată cum se auto-repară telefonul flexibil de la LG după ce este zgâriat şi îndoit

G Flex, telefonul flexibil de la LG aşteptat şi în magazinele din ţara noastră la începutul lunii decembrie, ar putea fi primul smartphone a cărui carcasă se „vindecă” singură de zgârieturi. Mai mult, construcţia sa permite deformări considerabile fără a risca daune ireversibile, carcasa revenind de fiecare dată la forma iniţială.

Chiar dacă forma neobişnuită  şi ecranul curbat sunt detaliile pe care le remarcăm imediat, LG G Flex mai are un as în mânecă: capacul confecţionat dintr-un material capabil să îndepărteze urmele lăsate de zgârieturi superficiale, apărute la atingerea telefonului de suprafeţe rugoase şi uzura de zi cu zi.

Demonstrat într-un clip pus la dispoziţie de LG, capacul folosit pentru telefonul G Flex prezintă avantaje clare în faţa alternativelor realizate din plastic obişnuit,  zgârieturile aplicate cu o forţă de 500 grame dispărând aproape complet după câteva minute.

Chiar dacă reprezentanţii LG nu  au explicat principiul de funcţionare al acestei tehnologii, mai mulţi experţi suspectează micro-încapsularea unei substanţe răşinoase, prezentă sub formă de bule încorporate în plasticul rigid. La apariţia zgârieturi superficiale, substanţa cu rol de adeziv este eliberată în golurile formate unde se solidifică, redând forma şi rezistenţa iniţială a materialului. Tehnologia funcţionează şi la deformări, reparând fisurile microscopice care altfel ar compromite integritatea carcasei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult