ASUS a anunţat Padfone S, noul său hibrid tabletă/telefon

ASUS a anunţat Padfone S, noul său hibrid tabletă/telefon

ASUS a anunţat hibridul tabletă/telefon Padfone X în luna martie a acestui an, versiunea îmbunătăţită a modelului Padfone Infinity fiind însă o exclusivitate pentru un număr limitat de operatori. În prima zi a târgului COMPUTEX, ASUS a dezvăluit însă şi versiunea internaţională a acestui model: Padfone S.

Telefonul mobil al acestui hibrid oferă un ecran IPS cu diagonală de 5” şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Platforma hardware este construită în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974-AB) cu o frecvenţă de 2,3 GHz, la care se adaugă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă şi un slot MicroSD. Capacul terminalului poate fi înlăturat, însă acesta oferă acces doar la locaşurile Nano SIM şi MicroSD, bateria cu o capacitate de 2300 mAh nefiind detaşabilă.

Telefonul ASUS Padfone S oferă două camere foto cu rezoluţii de 13 şi 2 MP. Lista dotărilor mai include o carcasă cu protecţie la apă, conectivitate 3G/4G, interfaţă wireless 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC şi încărcare wireless Qi.

Cealaltă componentă a acestui hibrid, tableta oferă un ecran IPS cu diagonală de 8.9” şi rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli. Tableta include o baterie suplimentară cu o capacitate de 4990 mAh, aceasta fiind utilizată pentru alimentarea componentelor proprii şi încărcarea bateriei telefonului, şi o cameră foto frontală cu rezoluţie de 1 MP. Platforma software aleasă este Android 4.4.2, la care se adaugă interfaţa proprietară ZenUI.

În acest moment nu sunt cunoscute detalii despre preţ şi disponibilitatea regională, ASUS afirmând doar că noul Padfone S va fi disponibil începând cu luna iulie în Taiwan, restul lumii urmând să îl primească undeva în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News