ASUS a anunţat telefoanele Zenfone 2 şi Zenfone Zoom

ASUS a anunţat telefoanele Zenfone 2 şi Zenfone Zoom

ASUS a anunţat în cadrul CES 2015 cea de-a doua generaţie a familiei de telefoane Zenfone, noul produs remarcându-se prin designul îmbunătăţit şi implementarea în premieră a 4GB de memorie RAM. Odată cu Zenfone 2, ASUS a anunţat şi Zenfone Zoom, o variantă îmbunătăţită care oferă o cameră foto cu zoom optic 3x şi focalizare laser.

ASUS Zenfone 2 oferă o carcasă elegantă cu linii curbate, margini subţiri şi tradiţionalul model circular de pe capacul posterior, acesta oferind în plus un sistem de butoane amplasat pe spate care seamănă cu bine-cunoscutele implementări LG şi un ecran cu o ramă cu o lăţime de numai 3,3 milimetri. Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli.

Un partener Intel tradiţional, ASUS a apelat şi de data aceasta la soluţiile Atom, mai precis la procesoarele quad-core Intel Atom Z3560 (1,8 GHz) şi Z3580 (2,3 GHz) din generaţia Moorefield. Aceste platforme hardware sunt completate de 16, 32 sau 64 GB de memorie internă, un slot MicroSD, o baterie nedetaşabilă cu capacitate de 3000 mAh şi 2 sau 4 GB de memorie RAM, cea din urmă opţiune fiind o premieră pentru industria telefoniei mobile.

ASUS Zenfone 2 oferă o cameră foto principală cu senzor de 13 MP, bliţ LED dual-tone, diafragmă F/2.0 şi înregistrare video Full HD, aceasta fiind secondată de un partener frontal cu senzor de 5MP şi diafragmă F/2.0. Dotările mai includ un modem LTE, suport Dual SIM, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0 şi GPS. Platforma software este Android 5.0, la care se adaugă şi interfaţă proprietară ZenUI. ASUS Zenfone 2 are dimensiuni de 152,5 x 77,2 x 10,9 milimetri şi o greutate de 170 de grame.

ASUS Zenfone 2 va fi disponibil începând cu luna martie, preţurile acestuia urmând să înceapă de la 199 de dolari.

În cazul în care sunteţi pasionaţi de captura foto/video, versiunea îmbunătăţită Zenfone Zoom v-ar putea face cu ochiul. Acesta are specificaţii similare cu modelul Zenfone 2, fiind însă ceva mai greu şi mai mare: 185 de grame, respectiv 158,9 x 78,84 x 11,95 mm.

După cum numele lasă să se înţeleagă, Zenfone Zoom se axează pe captura foto şi video. Acesta foloseşte acelaşi senzor BSI cu rezoluţie de 13 MP şi acelaşi bliţ Dual-Tone ca Zenfone 2, însă le completează cu un obiectiv cu zoom 3X, stabilizare optică şi diafragmă variabilă F/2.7 – F/4.8, un sistem de focalizare cu laser şi o aplicaţie pentru captură care permite controlul manual al sensibilităţii, expunerii, balansului de alb şi a altor parametri de această natură.

ASUS Zenfone Zoom va fi lansat în cursul celui de-al doilea trimestru al acestui an, preţul acestuia urmând să înceapă de la 399 de dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News