ASUS abandonează update-ul la Android 9.0 Pie pe ZenFone 4

25.10.2019
ASUS abandonează update-ul la Android 9.0 Pie pe ZenFone 4

Seria de smartphone-uri ZenFone s-a bucurat de succes în ultimii ani, ASUS oferind hardware puternic la preţuri competitive. ZenFone 4 nu a fost cel mai mare succes al companiei pe piaţa de smartphone-uri, însă producătorul taiwanez obişnuieşte să lanseze actualizări software pentru cel puţin doi ani pentru majoritatea dispozitivelor sale mobile. Se pare însă că ZenFone 4 nu va mai primi un update pe care utilizatorii îl aşteptau, acest model urmând să rămână la Android Oreo.

ZenFone 4 a fost lansat în urmă cu doi ani, echipat din fabrică cu Android 7.1 Nougat. Acesta a primit un update la Android 8 Oreo anul trecut, urmând ca actualizarea la Android 9.0 Pie să fie lansată cândva după ce acea versiune devenea disponibilă pe piaţă. Acel moment nu a mai venit însă, în ciuda faptului că acest update a fost promis de către ASUS. Motivul din spatele acestei decizii este însă foarte ciudat.

O versiune beta de Android Pie pentru ZenFone 4 a fost lansată în vara acestui an, însă aceasta nu a mai fost urmată şi de o lansare în versiune finală. Se pare că ASUS a luat decizia de a opri dezvoltarea software pentru acest model, spunând că doreşte să păstreze „performanţa şi stabilitatea dispozitivelor”. Având în vedere că Android Pie nu este foarte diferit de Oreo în termeni de cerinţe de sistem, iar ZenFone 4 oferea un hardware mid-range destul de performant, motivul invocat nu pare să fi convins comunitatea de utilizatori, care se plânge acum pe forumurile companiei.

ASUS se angajează acum să asigure actualizări de software de mentenanţă, adică actualizări de securitate, pentru versiunea Android 8.1 Oreo, care se regăseşte deja pe telefoane. Singura variantă oficială de a instala Android Pie pe ZenFone 4 rămâne astfel versiunea beta, care nu va primi însă suport software pe viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult