ASUS ar putea cumpăra HTC (UPDATE)

ASUS ar putea cumpăra HTC (UPDATE)

UPDATE: După ce preşedintele ASUS, Jonney Shih, a pus paie pe foc declarând la conferinţa anuală a acţionarilor că nu exclude posibilitatea de a achiziţiona compania HTC, reprezentanţii celei din urmă au dat publicităţii o declaraţie negând existenţa unor astfel de tratative.

De altfel, şi reprezentanţii ASUS au revenit cu clarificări, precizând că deocamdată nu a fost făcută o oferă formală pentru achiziţie.


În ultimele luni, situaţia financiară HTC a mers într-un ritm descendent, preţul acţiunilor companiei scăzând până în prezent la jumătate din valoarea pe care o aveau în martie. Motivul pare să fie răspunsul modest al consumatorilor faţă de noul vârf de gamă, One M9, care a venit cu prea puţine îmbunătăţiri faţă de generaţia precedentă. Salvarea companiei ar putea veni însă din partea ASUS, care pare să fie interesată de achiziţia rivalilor săi.

Johnny Shih, chairman ASUS, a dezvăluit în cadrul întâlnirii anuale că ar fi interesat să cumpere HTC şi că este pregătit să facă o ofertă conducerii companiei. Această mişcare nu ar fi deloc ieşită din comun, întrucât ASUS a reintrat pe piaţa de smartphone-uri abia de curând, cu seria de dispozitive Zenfone. Cumpărarea HTC ar aduce de la sine o echipă competentă de ingineri şi designeri, alături de o linie de producţie în plus pentru manufactură.

Cu toate acestea, David Chang, CFO al companiei a declarat că ASUS preferă să crească în mod organic şi nu se bazează pe achiziţii. Cumpărarea HTC a fost discutată intern, însă nu s-a luat încă o decizie, iar şansele ca o astfel de înţelegere să fie oficializată sunt în continuare minime.

Având în vedere scăderea preţului acţiunilor HTC din ultima perioadă şi faptul că în patru ani valoarea companiei a scăzut de la 33,8 miliarde de dolari la 2 miliarde, chiar dacă ASUS nu va deveni noul proprietar, cu siguranţă şi alte companii vor încerca.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult