ASUS lansează ZenFone Go TV, un smartphone cu tuner TV digital încorporat

13.05.2016
ASUS lansează ZenFone Go TV, un smartphone cu tuner TV digital încorporat

O adiţie cel puţin interesantă pentru linia de telefoane ASUS, ZenFone Go TV permite recepţionarea posturilor TV locale transmise în sistem DTV, fără nevoia unei conexiuni la internet.

Prevăzut cu antenă încorporată, ZenFone Go TV poate lua rolul unui televizor portabil oriunde există semnal suficient, permiţând utilizatorilor să economisească astfel traficul de date pentru conexiunea de internet mobil. Dispozitivul suportă recepţia canalelor DTV în 41 de ţări, printre care şi Germania. Deşi România nu se află pe listă, probabil ca şi formatul de transmisie folosit în ţara noastră este suportat.

În carcasa cu design tipic produselor ZenFone se ascunde un tuner TV digital bazat pe un chipset Sony SMT-EW100, care permite inclusiv recepţionarea transmisiunilor la rezoluţie HD.

Cât despre rolul de smartphone, ZenFone Go TV foloseşte sistemul Android, personalizat cu interfaţa Zen UI, redată pe un ecran de 5.5” cu rezoluţie 1280×720 pixeli, protejat sub un scut Gorilla Glass 3. La interior se ascunde o configuraţie entry-level bazată pe chipsetul Snapdragon 400, ajutat cu 2GB memorie RAM. Memoria internă de 16GB sau 32GB poate fi suplimentată cu până la 64 GB apelând la slot-ul pentru card microSD. La partea de conectivitate avem suport WiFi N şi Bluetooth 4.0.

Momentan, ASUS oferă ZenFone Go TV doar cumpărătorilor din Taiwan, pentru echivalentul a 170 dolari

Vezi şi Zenfone Max ZC550KL, smartphone-ul cu autonomie de o săptămână (Review)

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult