ASUS PadFone S2, primul smartphone cu chipset Snapdragon 820?

21.07.2015
ASUS PadFone S2, primul smartphone cu chipset Snapdragon 820?

ASUS a lansat PadFone S în urmă cu un an, oferind în acelaşi preţ un smartphone performant cu chipset Snapdragon 801 şi tabletă cu ecran IPS de 8.9”. Aşteptat nu mai devreme de luna martie 2016, succesorul PadFone S2 ar putea fi primul dispozitiv motorizat de chipsetul Snapdragon 820, oferind performanţe mult superioare modelului actual.

ASUS PadFone S2, primul smartphone cu chipset Snapdragon 820?

Un hibrid tabletă/telefon foarte interesant la prima vedere, PadFone S a căzut în uitare destul de repede, părând că designul propus nu va avea niciodată succesul altor produse de tip 2-in-1, cum a fost seria ASUS Transformer. Cu toate acestea, noi informaţii circulate la bursa zvonurilor arată că ASUS nu a abonat seria PadFone S, având în plan un nou model cu design revizuit şi hardware mai performant.

Încadrat la gama high-end, PadFone S2 ar urma să fie un phablet cu ecran de 5.5˝ suportând rezoluţie QHD, echipat cu 4GB memorie RAM şi două camere foto, cu rezoluţie 8 MP şi 20.7 MP.

Folosit ca şi smartphone, PadFone S2 va dispune de un acumulator de 3060 mAh, însă corpul tabletei cu ecran de 10.1˝ include propriul acumulator de 5100 mAh, autonomia oferită crescând considerabil.

Revenind la chipsetul Snapdragon 820, acesta ar urma să folosească un proces de fabricaţie mai eficient decât modelul Snapdragon 810 pe care îl înlocuieşte, rezolvând problemele cu supraîncălzirea şi consumul prea mare de energie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult