Asus ROG Phone 7 primește rezultate Geekbench

16.03.2023
Asus ROG Phone 7 primește rezultate Geekbench

Evidențiate în catalogul Geekbench, noile modele ROG Phone 7 vin echipate cu versiunea standard a chipsetului Snapdragon 8 Gen 2 și acumulatori de capacitate mărită.

Identificate cu numele de model AI2205_B și AI2205_C, acestea ar urma să fie edițiile Asus ROG Phone 7 și ROG Phone 7 Pro pentru piețele vestice, confirmate după ce săptămâna trecută a ieșit la iveală modelul AI2205_D, presupusă a fi ediția ROG Phone 7 D cu chipset din seria Mediatek Dimensity. Deși, neconfirmate, unele zvonuri susțin că modelul AI2205_C ar fi de fapt versiunea ROG Phone 7 pentru piața din India și nu ediția Pro a telefonului.

Cert este că modelul AI2205_B afișează scoruri Geekbench 6 ceva mai mari, fapt ce ar sugera capabilități superioare de răcire. Astfel, nu poate fi exclus ca modelul  AI2205_C să fie o versiune mai compactă de ROG Phone 7, Asus replicând astfel duetul Galaxy S23 vs S23 Plus.

Potrivit detaliilor atașate testelor Geekbench, chipsetul lucrează la frecvențele standard anunțate de Qualcomm, respectiv, 3.19 pe nucleul principal, față de 3.36GHz la ediția Snapdragon 8 Gen 2 „for Galaxy” rezervată pentru telefoane Samsung. Ambele dispozitive sunt detectate cu 16GB memorie RAM, dar probabil că Asus va livra și o echipare cu 18GB RAM. Cel mai probabil, este vorba de cip-uri de memorie LPDDR5X, complementate cu stocare internă ultra-rapidă bazată pe formatul UFS 4.0.

Din alte surse aflăm că Asus ROG Phone 7 va dispune de un ecran AMOLED de 6.8 inch, cu rezoluție FHD+ și rată de refresh la 165Hz. Fiind vorba de un telefon pentru gaming, capabilitățile avansate de răcire vin la pachet și cu un acumulator de 6000mAh, care va compensa pentru regimul de utilizare intensiv. Din păcate, compromisul este „plafonarea” la 65W a vitezei de încărcare rapidă, ceva mai jos decât putem întâlni la unele produse rivale.

Cu actuala generație ROG Phone 6 lansată în luna iulie a anului trecut, probabil că Asus va dezvălui succesorul ROG Phone 7 tot în perioada verii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult