ASUS prezintă ROG Phone 6, noul smartphone de gaming cu mult RAM și baterie

23.06.2022
ASUS prezintă ROG Phone 6, noul smartphone de gaming cu mult RAM și baterie

ASUS ROG Phone 6 vine cu nu  mai puțin de 18GB memorie RAM, Snapdragon 8+ Gen 1 și un acumulator de 6000 mAh cu încărcare rapidă.

Producătorul ASUS a confirmat deja lansarea ROG Phone 6 pentru data de 5 iulie, însă nu a oferit detalii concrete despre dotările oferite, până acum.

Potrivit informațiilor obținute pe cale oficială, noul ROG Phone vine cu un ecran FHD+ la 165Hz, comparabil celor mai pretențioase monitoare de gaming pentru PC. În plus, acesta folosește un panou OLED cu certificare HDR și procesare pe 10 biți a fiecărui canal de culoare. Altfel spus, ecranul lui ROG Phone 6 este va livra o experiență multimedia superioară și culori mai bune decât vasta majoritate a monitoarelor pentru PC.

Un alt argument în favoarea noului ROG Phone este chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1, optimizat pentru folosirea mai eficientă a bateriei și performanțe crescute, comparat versiunii lansate anul trecut. În funcție de buget, ROG Phone 6 va putea fi comandat cu 8GB/ 12GB sau 18GB  memorie RAM LPDDR5, respectiv 256GB sau 512GB stocare rapidă (cu format UFS3.1).F

Element central în experiența oferită utilizatorilor va fi și acumulatorul cu capacitatea 6000mAh, cu suport pentru încărcare rapidă la 65W. Înainte de a lua în râs viteza enunțată, trebuie spus că inginerii Asus au optimizat pentru eficiență, ROG Phone 6 fiind cu 0.1 mm mai subțire și 9 grame mai ușor decât ROG Phone 5, cel din urmă fiind livrat aceeași capacitate de acumulator și viteză de încărcare. În orice caz, timpul de încărcare enunțat este de 30min pentru 70% capacitate baterie, respectiv, 52 minute pentru 100%.

Lista dotărilor este completată cu o cameră foto principală de 64MP, cameră ultra-wire, macro și suport pentru filmare 8K. Camera frontală este un model cu rezoluție 12MP. Ecranul vine cu senzor de amprentă integrat, bazat pe tehnologie cu ultrasunete.

Asus ROG Phone 5S
ASUS ROG Phone 5

Din păcate, cu asemenea dotări trebuie să apară și compromisuri, ROG Phone 6 venind într-o carcasă cu grosime de peste un centimetru și o greutatea de 229 grame. Pentru informații complete și prețuri oficiale va trebui să așteptăm anunțul de lansare ASUS, pregătit pentru data de 5 iulie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult