ROG Phone 5 eșuează în testele de rezistență. Telefonul nu supraviețuiește îndoirii VIDEO

18.03.2021
ROG Phone 5 eșuează în testele de rezistență. Telefonul nu supraviețuiește îndoirii VIDEO

ASUS ROG Phone 5 ar putea fi în acest moment cel mai puternic smartphone de pe piață și vine cu un preț pe măsura performanțelor. Ne-am aștepta astfel de la un smartphone de top să primim și o construcție comparabilă și în ton cu prețul cerut, însă de data aceasta, ASUS a făcut puțin cam multe compromisuri pentru a putea integra totul într-un smartphone de gaming performant. Deși modelele anterioare au supraviețuit cu brio testelor lui Zack Nelson de la Jerry Rig Everything, modelul ROG Phone 5 devine singurul care nu reușește.

ROG Phone 5 nu este la fel de bine construit precum modelele precedente

La prima vedere, nu sunt foarte multe diferențe în construcția lui ROG Phone 5 față de modelele ROG Phone 1, 2 și 3. Acesta este construit în jurul unei rame metalice, cu paneluri de sticlă pe ambele părți. De asemenea, toate au și o mufă secundară USB pe laterala din stânga, unde ar putea apărea un punct sensibil pentru construcție. Totuși, doar ROG Phone 5 nu a reușit să treacă de testul de îndoire, având nu unul, ci două puncte sensibile în design.

Se pare că prima dată, telefonul cedează în jurul antenei 5G de pe laterală, unde rama metalică este întreruptă de plastic. Asta distruge integritatea structurală a dispozitivului, însă dacă îndoi telefonul din direcția cealaltă, cedează și rama din jurul mufei secundare USB. Rezultatul este un ecran crăpat și complet nefuncțional (chiar dacă sticla de deasupra lui, Gorilla Glass Victus, nu a cedat, plus un spate complet spart.

Este cu atât mai dezamăgitor cu cât restul testelor de rezistență au fost trecute cu brio de telefon, de la cel de zgârieturi, la materialele folosite pentru finisaje, majoritatea fiind din metal. Totuși, cu puțin noroc, telefonul ar putea fi protejat de o husă mai rezistentă în utilizare normală, iar asta ar putea să îi ofere puțin mai multă rezistență în cazul în care te așezi accidental pe el. Până la urmă, testul de îndoire simulează așezarea pe telefon cu forță mare, lucru care ar putea duce la deteriorarea lui.

ROG Phone 5 devine astfel primul telefon din 2021 care nu reușește să treacă de testul de îndoire de pe canalul Jerry Rig Everything.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult