Asus ROG Phone 6D, pregătit cu chipsetul Dimensity 9000+, listat în catalogul AnTuTu

24.08.2022
Asus ROG Phone 6D, pregătit cu chipsetul Dimensity 9000+, listat în catalogul AnTuTu

Lansat luna trecută în echipare Snapdragon 8+ Gen 1, ROG Phone 6 este pe cale să primească și o versiune cu chipset MediaTek, modelul ROG Phone 6D venind cu Dimensity 9000+ și performanțe comparabile implementării Qualcomm.

Cel mai probabil destinat piețelor asiatice, Asus ROG Phone 6D a apărut deja în catalogul AnTuTu cu un scor de 1.146.594 puncte, indicând performanțe cu 2-3% mai mari decât versiunea ROG Phone 6 Pro deja disponibilă cumpărătorilor europeni.

Interesant este că scorul general este puternic influențat de punctajul pentru CPU și mai puțin de scorul la partea de GPU, ROG Phone 6D obținând un scor CPU de peste 290.000 puncte, cu aproximativ 15% mai mult decât orice alt telefon Android testat până acum cu AnTuTu. Totuși, un salt de performanță atât de mare pare ușor suspect, putând fi un caz de supratactare a chipsetului MediaTek, care să nu reflecte întrutotul nivelul de performanță ce va fi obținut la utilizare normală.

Deocamdată ASUS nu oferă alte detalii despre noul model ROG Phone, însă putem aștepta ca acesta să vină cu aceeași viteză de 65W la încărcare rapidă, respectiv, ecranul AMOLED cu rată de refresh la 165Hz, întâlnit și la echiparea Qualcomm. Configurația foto are ca element central o cameră de 50MP, secondată de cameră ultra-wide de 13MP și o cameră macro de 5MP. Atât ROG Phone 6 și ROG Phone 6 Pro dispun de camere frontale cu rezoluție 12MP. Principala diferență între cele două este aranjamentul memoriei, versiunea „standard” pornind cu 256GB stocare internă și 8GB sau 12GB memorie RAM.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult