Asus se pregătește să lanseze seria ROG Phone 8. Ce specificații oferă

12.12.2023
Asus se pregătește să lanseze seria ROG Phone 8. Ce specificații oferă

Asus, unul dintre liderii industriei de dispozitive gaming, se pregătește să lanseze cea mai recentă serie de telefoane din gama ROG (Republic of Gamers) la începutul anului 2024.

Compania a confirmat că seria ROG Phone 8 va fi dezvăluită la Consumer Electronics Show (CES) 2024 în Las Vegas pe data de 9 ianuarie, urmând să fie lansată în China pe 16 ianuarie. Cu siguranță, lansarea este așteptată de mulți fani ai gaming-ului pe mobil, având în vedere popularitatea și performanțele impresionante ale seriilor precedente ROG Phone.

Într-un teaser oficial, Asus a dezvăluit un design nou pentru unul dintre modelele seriei, cu o cameră foto actualizată, amplasată pe partea laterală a telefonului, alături de un port USB. Conform companiei, această abordare nouă în design reflectă angajamentul constant de a le oferi jucătorilor cea mai bună experiență posibilă.

Ce mai oferă seria ROG Phone 8

Totuși, inovațiile nu se opresc doar la design. Asus a confirmat că toate modelele din seria ROG Phone 8 vor fi echipate cu cel mai nou chipset Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm. Mai mult, un raport de pe  Geekbench sugerează că telefonul ROG Phone 8 Ultimate  va avea până la 24GB de RAM și va rula Android 14 cu interfața ROG UI.

Se așteaptă ca modelul ROG Phone 8 Ultimate să suporte încărcare rapidă de 65W și să fie compatibil cu rețelele 5G. Un alt model din seria ROG Phone 8, posibil modelul de bază sau Pro, a fost de asemenea postat pe Geekbench, având până la 16GB de RAM.

În ceea ce privește opțiunile de culoare, variantele sunt disponibile în nuanța Storm White, iar modelul de bază este oferit și în Phantom Black. Ambele modele sunt alimentate de chipseturi Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm și includ o baterie de 6.000mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 65W.

Per-total, este un dispozitiv de top pentru sesiunile lungi de gaming pe mobil. Totuși, nu există informații legate de preț până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult