Atacul clonelor: Huawei şi Samsung au anunţat lansările a două telefoane aproape identice cu display perforat

03.12.2018
Atacul clonelor: Huawei şi Samsung au anunţat lansările a două telefoane aproape identice cu display perforat

Ştiam de ceva vreme că Huawei şi Samsung se pregătesc de lansarea unor noi smartphone-uri similare, cu ecrane perforate, dar nu ne aşteptam ca amândouă să ajungă pe piaţă aproape simultan. Atât producătorul sud coreean, cât şi producătorul chinez au postat astăzi pe conturile oficiale de Weibo imagini care confirmă data de lansare a dispozitivelor lor, iar acestea sunt extrem de similare.

Întrucât dispozitivele Samsung Galaxy A8s şi Huawei Nova 4 sunt aşteptate pentru lansare mai întâi în China, faptul că ambele au apărut prima dată pe Weibo nu este nicio surpriză, întrucât aceasta este una dintre cele mai populare reţele de socializare din această regiune.

Samsung va fi prima companie care va prezenta telefonul său cu ecran perforat, data evenimentului de lansare fiind stabilită pentru 10 decembrie 2018. Logo-urile din imaginea de prezentare confirmă numele Galaxy A8s, iar „tematica” evenimentului va fi „REAL GALAXY”, ceva ce sugerează că acest model mid-range premium va fi simbolic pentru strategia companiei de acum înainte. Poate fi observată camera foto în colţul din stânga al telefonului, în centrul unei galaxii care decorează acest material de promovare.

În cazul Huawei, imaginea arată extrem de similar, iar tematica este tot „spaţială”. Avem o nebuloasă multicoloră, iar în colţul din stânga sus, unde este amplasată camera, poate fi observată o stea foarte strălucitoare, probabil pe cale să devină o „super novă”. Acest aspect cu siguranţă nu este o pură întâmplare, numele Huawei Nova 4 fiind clar inspirat de acest fenomen cosmic. Data la care vom vedea telefonul Huawei în mod oficial va fi 17 decembrie 2018.

Cele două dispozitive par să fie extrem de similare în design, zvonurile afirmând că acestea ar putea fi echipate cu acelaşi display LCD dezvoltat de producătorul chinez BOE. În partea de sus nu pot fi observate margini, însă sub display poate fi observat un mic spaţiu negru. De asemenea, telefonul Samsung pare să includă două dungi pentru antene în partea de sus.

Vom afla detalii complete despre aceste dispozitive în următoarele două săptămâni şi suntem curioşi dacă acestea vor ajunge şi pe piaţa internaţională, sau dacă vor rămâne exclusive pieţii din China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult