Tim Cook, răspuns halucinant la întrebarea unui fan: „cumpără-i un iPhone…”

10.09.2022
Tim Cook, răspuns halucinant la întrebarea unui fan: „cumpără-i un iPhone...”
Foto: Profimedia Images

A doua zi după lansarea iPhone 14, Tim Cook a fost pe scena conferinței Code 2022 pentru un interviu și pentru întrebări din public. Se pare însă că CEO-ul Apple nu era tocmai pregătit pentru una dintre întrebările inconfortabile pe care un membru al publicului i le-a pus, referitoare la discrepanța între mesajele pe care le poți trimite între iPhone-uri și cele către alte dispozitive cu Android prin aplicația Messages. Răspunsul lui Cook a fost șocant, pe moment.

CEO-ul Apple justifică lipsa unei funcții cu vânzarea de mai multe iPhone-uri

Un membru al publicului a întrebat despre suportul pentru mesaje RCS, ceva ce Google a implementat pe Android și pe care îl tot împinge și către Apple. RCS sau Rich Commuunication Services, permite utilizatorilor de Android să trimită mesaje prin aplicația standard de SMS din Android care includ conținut avansat, precum fotografii sau clipuri video. Acest lucru oferă astfel o alternativă la iMessage, iar implementarea funcției pe iPhone-uri ar putea duce la înlocuirea iMessage complet, întrucât ar fi o soluție universală pentru toate telefoanele.

Tim Cook a răspuns cu faptul că Apple nu a primit multe cerințe din partea fanilor pentru a implementa suport pentru RCS, sugerând că sunt destul de mulțumiți cu bulele albastre de chat din iMessage. Același spectator a revenit, spunând că nu îi poate trimite mamei sale imagini si clipuri, întrucât folosește un alt tip de telefon. Timp Cook a răspuns scurt cu „Cumpără-i mamei tale un iPhone”.

Această declarație, poate surprinzătoare pentru cei din public, nu este însă deloc neobișnuită pentru cineva din conducerea Apple. Compania a avut întotdeauna această atitudine față de tehnologii din exterior, iar RCS, care este împinsă de Google, ar putea afecta afacerile Apple pe termen lung, la fel cum o aplicație iMessage de Android ar putea oferi unor utilizatori șansa de a se muta pe alte brand-uri de dispozitive.

Totuși, în ciuda comentariului sec, Tim Cook a lăsat puțin loc de a reveni asupra acestor declarații mai târziu, sugerând că Apple „nu investește multă energie în această direcție acum”. Astfel, dacă ceva s-ar schimba în viitor, poate că RCS ar putea avea un viitor și în aplicația de mesaje de la Apple.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult