Cum arată primele prototipuri de iPhone 16

14.12.2023
Cum arată primele prototipuri de iPhone 16

Apple se află în plin proces de inovare pentru designul iPhone 16, următorul său smartphone emblematic al companiei. Continuând evoluția începută cu iPhone 15, care a adus un cadru elegant, curbat și o parte din spate realizată din sticlă mată, Apple pare să fie pregătită să ridice ștacheta și mai mult în ceea ce privește designul pentru noua generație de iPhone-uri.

Conform informațiilor obținute de MacRumors, iPhone 16, cunoscut intern sub numele de cod „DeLorean”, va include o serie de modificări la nivelul butoanelor și al design-ului camerei. Conform unor machete care reflectă designurile interne ale Apple, se anticipează că iPhone 16 va aduce un stil diferit.

Una dintre schimbările cele mai evidente și vizuale este noua aranjare verticală a camerelor din spate. Spre deosebire de predecesorul său, iPhone 16 va avea camerele din spate aliniate vertical, făcând telefonul ușor de recunoscut ca fiind cel mai recent model. Apple ia în considerare două tipuri diferite de designuri pentru design-ul camerei, dar până acum, aranjamentul camerei similar cu cel de pe iPhone 12, cu două lentile distincte, a fost folosit cel mai des pe unitățile prototip ale companiei.

Apple experimentează cu un nou buton pentru iPhone 16

În ceea ce privește butoanele, Apple experimentează cu un nou buton pe partea dreaptă a iPhone 16. Conform MacRumors, acesta va include un senzor  și funcționalitate de „tact-switching”, însă detaliile exacte sunt încă neclare.  Apple a dezvoltat, de asemenea, și o variantă alternativă care nu include butonul Capture, pe care ar putea să o adopte dacă apar probleme hardware în timpul dezvoltării butonului.

Pe partea frontală, iPhone 16 nu prezintă schimbări semnificative, continuând să folosească Dynamic Island. Modelul de bază iPhone 16 este așteptat să aibă un ecran similar cu cel al predecesorului său, fără diferențe majore. La fel ca iPhone 15, iPhone 16 are un port USB-C în partea de jos a dispozitivului.

În ceea ce privește opțiunile de culoare, prototipurile au fost observate în trei culori: galben, roz și midnight.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult