Au apărut primele rezultate benchmark cu Snapdragon 8 Gen 1

08.12.2021
Au apărut primele rezultate benchmark cu Snapdragon 8 Gen 1

Snapdragon 8 Gen 1 este chipsetul care va echipa majoritatea telefoanelor premium pregătite pentru lansare în 2022. Lansat în urmă cu doar o săptămână în urmă folosind un proces de fabricație pe 4nm de ultimă generație, noul chipset Qualcomm este cel mai rival pentru Apple A15 Bionic, chipsetul regăsit pe actuala generație de telefoane iPhone 13.

Cunoscut anterior sub numele Snapdragon 898, următorul chipset pentru telefoane flagship a fost redenumit din dorința producătorului de a simplifica denumirile folosite până acum, devenind astfel mai clar care este modelul mai nou și mai puternic. Astfel, după Snapdragon 8 Gen1 va veni anul viitor cel mai probabil Snapdragon 8 Gen2, care va fi urmat de Gen3, … și tot așa.

Ajungând la testele de performanță, cele mai interesante măsurători vin de la benchmark-ul Geekbench 5, cifrele aproximate pe baza testelor rulate de pe dispozitive multiple relevând performanțe doar cu 10% peste nivelul actualului chipset high-end, Snapdragon 888.

Comparat cu rivalul A15 Bionic regăsit pe telefoanele Apple, în continuare regăsim un deficit de performanță semnificativ, de aproape 20%. Noul chipset Qualcomm nu reușește să depășească nici măcar cip-ul din generația anterioară, Apple A14.

Snapdragon 8 Gen 1

Desigur, nu ne putem aștepta la salturi uriașe în performanță, însă sporul de 10% demonstrat în comparație cu generația anterioară SD888 este considerabil sub așteptările de +20-30%, conturate pe baza testelor de performanță obținute „pe surse”, fără ca echipa de marketing Qualcomm să aibă ceva de obiectat. Totuși, chiar dacă testarea performanței procesorului nu a dat rezultate chiar atât de impresionante, accelerarea GPU ară părea că se ridică la nivelul așteptărilor.

Potrivit măsurătorilor GFXBench 5, obținute folosind testul Aztec Ruins, Snapdragon 8 Gen 1 oferă cu 25% mai multă viteză în jocurile de mobil bazate pe accelerare 3D decât vârful de gamă Apple, iPhone 13 Pro Max (45 vs 36 fps). Spre comparație, Galaxy S21 Ultra obține doar 19 fps în același test.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult