AU Optronics sparge monopolul Samsung în piaţa ecranelor OLED Full HD de 5 inch

09.04.2013
AU Optronics sparge monopolul Samsung în piaţa ecranelor OLED Full HD de 5 inch

Problemele de aprovizionare cu ecrane OLED Full HD pentru piaţa smartphone ar putea fi în curând de domeniul trecutului, după ce producătorul AU Optronics a anunţat propria linie de ecrane cu diagonală 5 inch, ce va sparge monopolul Samsung în acest domeniu.

AU Optronics  produce ecrane OLED Full HD de 5 inch

În completarea afirmaţiei, reprezentanţii AU Optronics au anunţat că vor prezenta în decursul zilei de mâine, cu ocazia expoziţiei China Optoelectronics Display, varianta de 5 inch a ecranului rezervat pentru modele smartphone de top, afişând rezoluţia 1080 x 1920 pixeli folosind o matrice OLED cu densitate 443 ppi.

Potrivit companiei, noua familie de ecrane OLED Full HD este caracterizată printr-un consum de energie redus, timpi de răspuns peste medie şi unghiuri de vizibilitate generoase.

Dacă până acum Samsung a fost singurul producător ce avea în ofertă ecrane OLED Full HD de 5 inch, folosite pentru a pune în avantaj modelul smartphone Galaxy S 4, anunţul făcut de AU Optronics deschide această opţiune şi pentru alţi competitori care activează în piaţa smartphone, cum ar fi Huawei şi HTC.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult