Samsung prezintă primul TV OLED cu ecran curbat

Samsung prezintă primul TV OLED cu ecran curbat

Gândit pentru o experienţă în stilul sălilor de cinema Samsung IMAX, primul televizor OLED cu ecran curbat promite să ofere amatorilor de filme o experienţă cu adevărat deosebită.

Samsung prezintă primul televizor OLED cu ecran curbat

Noul televizor dispune de un ecran cu diagonală 55 inch (140 cm), modelat într-o formă care să acopere mai eficient câmpul vizual al spectatorului, oferind o experienţă mai imersivă decât este posibil cu televizoarele convenţionale. Potrivit Samsung, forma ecranului aduce unele beneficii şi în privinţa unghiurilor de vizibilitate, mai ales dacă nu privim televizorul direct din faţă.

Primul televizor OLED cu ecran curbat - unghiuri de vizibilitate mai bune şi experienţă vizuală imersivă

Aşa cum se cuvine pentru un televizor din gama premium, calitatea imaginii este impresionantă iar folosirea tehnologiei OLED permite un nivel de contrast superior şi o mai bună redare a scenelor întunecoase decât este posibil cu televizoarele bazate pe tehnologie LCD. Deoarece pixelii care compun un ecran OLED emit propria lumină, televizoarele OLED nu au nevoie de o sursă de lumină auxiliară, devenind chiar şi mai subţiri decât modele disponibile în prezent pe piaţă.

Fiind vorba despre un prototip, preţul exemplarului prezentat de Samsung la CES 2013 nu a fost dezvăluit, însă ne putem aştepta ca primele generaţii de televizoare OLED pentru piaţa de consum să fie considerabil mai scumpe decât cele bazate pe tehnologie LCD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult