Baterie cu autonomie mai bună pentru iPhone 6

Baterie cu autonomie mai bună pentru iPhone 6

Potrivit unor surse cu legături în rândul furnizorilor de componente Apple, iPhone 6 va oferi autonomie sesizabil mai bună decât actualul model iPhone 5S, câştigul fiind de 15% în cazul modelului cu ecran de 4.7” şi chiar mai mult în cazul celui de 5.5”.

Potrivit raportului publicat de website-ul chinezesc IT168, modelul iPhone 6 cu ecran de 4.7” va primi acumulator de 1800mAh, suficient de suplu cât să încapă în carcasa subţire al telefonului, dar totuşi capabil să asigure cu până la 15% mai multă autonomie decât poate oferi un telefon iPhone 5S.

Cum arată acumulatorul dintr-un telefon iPhone 5S

Mai mult decât atât, modelul iPhone 6 cu ecran de 5.5” ar urma să primească un acumulator de 2500mAh, cu 60% mai puternic decât cel strecurat în carcasa telefonului iPhone 5S. Totuşi, având în vedere ecranul spaţios şi mai însetat de energie nu ar trebui să aşteptăm ca timpul de funcţionare să crească tot cu atât, însă probabil câştigul va putea fi măsurat în două cifre.

Publicat la doar o săptămână în urma unei anti-reclame Samsung în care utilizatorii de telefoane iPhone sunt descrişi drept persoane disperate, aflate permanent în căutarea de prize la care să-şi încarce telefonul Apple veşnic descărcat, noul zvon pare să dea un răspuns pozitiv întrebării puse în clipul respectiv:

Cu sau fără autonomie mărită, telefoanele iPhone 6 rămân cu un dezavantaj major în faţa alternativelor bazate pe Android – acumulatorul nedetaşabil. Astfel, în timp ce posesorii de telefoane Galaxy S5 pot înlocui oricând acumulatorul descărcat sau uzat cu unul proaspăt, utilizatorii de telefoane iPhone sunt nevoiţi să apeleze la un centru de service Apple autorizat, unde operaţiunea este îndeplinită contra cost.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult