Black Shark 4 Pro, lansat la nivel global. Cât costă în Europa

23.02.2022
Black Shark 4 Pro, lansat la nivel global. Cât costă în Europa

La aproape un an după anunțul pentru piața din China, Black Shark 4 Pro este lansat și pentru piețele internaționale, modelul de top venind cu aceleași dotări ca și versiunea pentru regiunea Asiei, principala diferență fiind dată de firmware-ul cu acces Play Store și mai puține aplicații din categoria bloatware.

Black Shark 4 Pro vine cu specificațiile de top e care le așteptăm de la astfel de dispozitive, cât și cu încărcare foarte rapidă, butoane fizice dedicate jocurilor și ecrane foarte performante. Unul dintre principalele avantaje este însă prețul scăzut față de concurența din piață, în stilul Xiaomi.

Deși este un model relativ vechi, Black Shark 4 Pro vine totuși cu chipsetul Snapdragon 888, livrând un nivel de performanță mai mult decât suficient pentru gaming. În plus, hardware-ul deja bine optimizat la partea de firmware ar putea avea unele beneficii, comparat noii generații de telefoane cu Snapdragon 8 Gen 1, cum ar fi mai puțin risc de supraîncălzire și folosirea mai eficientă a energiei. Acumulatorul de 4.500 mAh se încarcă la 120 W, fiind necesară puțin peste jumătate de oră pentru o încărcare completă.

Dincolo de chipsetul folosit, Black Shark 4 Pro are ca principal element de atracție ecranul 1080p+ la 144 Hz, care integrează și o tehnologie pe care n-am mai văzut-o de ceva vreme pe smartphone-uri: două zone de presiune, așa cum făceau telefoanele cu 3D Touch în urmă cu câțiva ani. Acestea pot fi configurate pentru a activa anumite butoane virtuale din jocuri, doar atunci când sunt apăsate mai tare.

Nu este clar dacă versiunea europeană a telefonului vine direct cu Android 12 preinstalat, sau va primi noul firmware la o dată ulterioară.

În funcție de buget, cumpărătorii europeni vor avea de ales între edițiile Black Shark 4 Pro cu 8/128 GB și 12/256 GB memorie, disponibile cu prețul de 580 și 680 euro. Opțiunile de culoare sunt Shadow Black, Misty Grey și Cosmos Black. În mod notabil, varianta cu 16/512GB memorie este disponibilă în afara Chinei. Spre deosebire de alte telefoane high-end anunțate recent, adaptorul AC cu putere de 120W se află inclus în pachetul cu accesorii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult