BlackBerry a dezvăluit preţul lui Priv alături de aplicaţiile proprietare pre-instalate

BlackBerry a dezvăluit preţul lui Priv alături de aplicaţiile proprietare pre-instalate

Odată cu anunţul preţului pentru BlackBerry Priv, compania canadiană a lansat şi aplicaţiile proprietare pe care acesta le va avea pre-instalate la lansare în Google Play Store. Este vorba despre serviciile exclusive ale companiei, orientate în special către productivitate, însă şi versiunile proprii ale unor aplicaţii de bază, care vin livrate cu fiecare telefon în parte. Acestea nu pot fi instalate pe alte smartphone-uri însă oferă câteva detalii despre ceea ce va putea BlackBerry Priv să facă diferit faţă de alte dispozitive concurente.

BlackBerry Priv va costa 699 dolari în Statele Unite şi va fi disponibil începând cu data de 6 noiembrie. Cei interesaţi pot plasa o pre-comandă chiar acum pe siteul oficial pentru a primi telefonul în prima zi. Aplicaţiile lansate în Google Play Store includ BlackBerry Launcher, versiunea personalizată a interfeţei pentru Android, BlackBerry Keyboard, BlackBerry Camera, Contacs şi Calendar, fiecare înlocuind una dintre aplicaţiile implicite din Android.

Alături de acestea, vor fi incluse şi BBM Meetings, BES12 Client, Secure Work Space, Work Space Manager, BlackBerry Blend, Notes, Blackberry Hub, Paswod Keeper, Tasks şi API-ul BlackBerry Services, alături de alte câteva. În total sunt 20 de aplicaţii pentru cei care vor folosi telefonul în mediul corporate şi care erau prezente şi pe telefoanele BlackBerry cu BB OS 10. Motivul pentru care aplicaţiile se găsesc în Google Play Store este posibilitatea de a lansa actualizări rapide, fără nevoia de a aplica un update software la nivel de sistem de operare.

În ciuda faptului că BlackBerry Priv ar putea fi un smartphone de succes printre cei care îşi doresc un dispozitiv Android cu tastatură fizică, preţul prohibitiv ar putea ţine departe o bună parte dintre posibilii cumpărători. Cu toate acestea, este clar că BlackBerry doreşte să ofere un smartphone dedicat mediului corporate şi nu pare să fi luat în considerare publicul larg. Din acest punct de vedere, Priv nu intră în concurenţă directă cu flagship-urile altor companii precum LG, Samsung, Apple, Sony sau HTC. Mai jos am ataşat un link către Google Play Store, care include toate aplicaţiile BlackBerry:

BlackBerry Limited – Google Play Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult