BlackBerry a lansat DTEK60 cu Snapdragon 820 şi construcţie din sticlă

25.10.2016
BlackBerry a lansat DTEK60 cu Snapdragon 820 şi construcţie din sticlă

BlackBerry a anunţat oficial noul model DTEK60, cel de-al treilea telefon al companiei bazat pe sistemul de operare Android. La fel ca în cazul lui DTEK50, noul model este realizat de către compania chineză TCL pe şasiul modelului Alcatel Idol 4S. De data aceasta însă, compania a optat pentru îmbunătăţirea hardware-ului integrat faţă de modelul pe care este bazat DTEK60, integrând hardware de top, comparabil cu cel al altor smartphone-uri high-end de pe piaţă. De data aceasta însă, BlackBerry are avantajul preţului, care este mai mic decât sugerau zvonurile.

DTEK60 de la BlackBerry este un smartphone cu Android destul de obişnuit, fiind realizat în jurul unui display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Telefonul foloseşte o construcţie din sticlă pe ambele părţi, îmbinate pe margine de o ramă metalică. În timp ce Alcatel Idol 4S vine cu hardware mid-range, BlackBerry a ales o serie de componente mai performante, păstrând însă preţul la un nivel competitiv.

Astfel, avem de a face cu un telefon echipat cu Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare intern şi posibilitatea de a adăuga carduri microSD de până la 256 GB. Camera foto de 21 megapixeli poate filma în rezoluţie 4K, în timp ce camera frontală de 8 megapixeli filmează „doar” în Full HD. Desigur, mufa de încărcare este acum USB Type-C, iar pe partea din spate a fost integrat şi un senzor de amprentă, o premieră pentru dispozitivele care poartă brandul BlackBerry.

Desigur, compania canadiană se aşteaptă ca software-ul proprietar să fie marea atracţie pentru posibilii clienţi, DTEK60 fiind livrat cu suita de aplicaţii BlackBerry, un bootloader foarte bine securizat şi promisiunea livrării rapide de actualizări de securitate. Telefonul va fi livrat cu Android 6.0 Marshmallow, însă BlackBerry a promis upgrade la Nougat în cel mai scurt timp posibil.

Având în vedere specificaţiile tehnice de top şi cu design-ul atrăgător, ne-am fi aşteptat la un preţ la fel de mare precum al altor smartphone-uri cu capabilităţi similare, însă BlackBery vinde DTEK60 la preţul de numai 499 dolari în Statele Unite, un preţ pentru care alţi producători vând dispozitive mid-range premium.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video