BlackBerry KEY2, succesorul modelului KEYone de anul trecut, testat pentru durabilitate cu rezultate îmbucurătoare

24.07.2018
BlackBerry KEY2, succesorul modelului KEYone de anul trecut, testat pentru durabilitate cu rezultate îmbucurătoare

BlackBerry KEY2 este una dintre puţinele opţiuni disponibile celor care vor se bucure de toate avantajele unui smartphone modern, din pachetul unui dispozitiv care să ofere tastatură fizică.

Echipat cu tastatură QWERTY la partea de jos, BlackBerry KEY2 este o apariţie neobişnuită în peisajul dominat de produse cu design all-screen, proiectate de ingineri care depun eforturi considerabile pentru a face loc unui ecran cât mai mare. Însă KEY2 răspunde cu totul altor criterii, oferind o soluţie eficientă celor care apreciază senzaţia tactilă obţinută la folosirea unei tastaturi cu butoane fizice.

Trecut prin aceeaşi rundă de teste, predecesorul KEYone a ieşit cam „şifonat”, testul de îndoire relevând tendinţa ecranului fixat cu prea puţin adeziv de a se desprinde de corpul carcasei. Mai târziu, incidente similare apărute în utilizare au determinat producătorul BlackBerry să ia măsuri pentru corectarea problemei. Din fericire, BlackBerry KEY2 nu are asemenea probleme.

Ecranul protejat cu sticlă Gorilla Glass 3 oferă protecţie rezonabilă împotriva zgârieturilor, iar carcasa metalică rezistă fără probleme forţei aplicată din lateral, revenind la forma iniţială fără a suferi stricăciuni vizibile.

Spatele cauciucat este o adiţie interesantă, finisajul ales oferind aderenţă bună şi protecţie la murdărire. Materialul folosit nu este prea rezistent la contactul cu obiecte ascuţite, însă acelaşi lucru poate fi spus şi despre carcasa din aliaj de aluminiu. Tastatura se prezintă ceva mai bine, şansele de a strica luciul tastelor la purtarea în buzunar fiind reduse.

Bine construit şi cu finisaje durabile, BlackBerry KEY2 se pretează la o utilizare îndelungată, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun, date fiind şansele tot mai mici pentru lansarea de noi produse smartphone echipate cu tastatură fizică.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video