BlackBerry KEYone vine cu finisaje şi preţ premium, dar cu hardware mid-range

28.02.2017
BlackBerry KEYone vine cu finisaje şi preţ premium, dar cu hardware mid-range

BlackBerry a prezentat modelul KEYone la CES 2017 în urmă cu trei luni, însă a preferat să nu vorbească prea mult despre ce se află în interiorul carcasei metalice echipată cu tastatură. La MWC însă, compania a oferit toate detaliile despre noul său terminal, care se întâmplă să fie şi ultimul al cărui design este realizaxt de către echipa BlackBerry. Următoarele modele vor fi realizate integral de TCL, compania care produce dispozitivele BlackBerry de mai bine de un an, compania canadiană fiind de acum responsabilă de dezvoltarea software pentru acestea.

KEYone este probabil dispozitivul pe care mulţi fani mai vechi ai brandului îl aşteptau, un model echipat cu sistem de operare Android şi cu iconica tastatură fizică în partea de jos. Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, noul smartphone BlackBerry nu impresionează în niciun fel, fiind mai degrabă un mid-range premium, decât un adevărat flagship, iar  în timp ce lista de componente şi construcţia din materiale de calitate confirmă acest lucru, preţul sugerează altceva.

Vorbim despre un smartphone echipat cu chipset-ul Snapdragon 625 de la Qualcomm tactat la 2.0 GHz, integrat alături de 3 GB memorie RAM LPDDR3, 32 GB spaţiu de stocare pe suport eMMC, un display de 4,5” cu raport de aspect neobişnuit şi rezoluţie 1620 x 1080 pixeli şi un acumulator de 3.505 mAh, compatibil cu tehnologia QuickCharge 3.0.

BlackBerry a integrat în acest model un senzor de amprentă, care se ascunde în butonul „Space” de pe tastatura fizică, cameră foto de 12 megapixeli cu diafragmă f/2.0, difuzoare stereo, jack pentru căşti şi conector USB Type-C. Chiar dacă KEYone arată foarte bine, fiind realizat pe un şasiu metalic care beneficiază de un material cauciucat moale pe partea din spate, faţă de alte telefoane de pe piaţă, acesta este puţin cam gros şi destul de greu.

În cele din urmă, preţul este foarte piperat pentru hardware-ul pe care acest model îl oferă. Având în vedere că noul KEYone este în linii mari un dispozitiv cu hardware mid-range de anul trecut, este probabil prima dată când vedem o configuraţie cu Snapdragon 625 să ajungă la 599 euro preţ de intrare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult