BlackBerry Neon pare să fie un rebrand al lui Alcatel Idol 4

01.07.2016
BlackBerry Neon pare să fie un rebrand al lui Alcatel Idol 4

Zvonurile despre un nou smartphone BlackBerry realizat de TCL, compania care lansează acum smartphone-uri sub sigla Alcatel, sunt acum puţin mai credibile, după ce o imagine cu dispozitivul a ajuns pe internet. Fotografia prezintă spatele dispozitivului, care seamănă izbitor de mult cu un alt dispozitiv disponibil deja pe piaţă din familia Idol de la Alcatel. Acest lucru ar putea sugera că şi hardware-ul din dispozitiv ar putea fi acelaşi.

BlackBerry Neon

Imaginea de mai sus a ajuns pe internet prin intermediul Twitter şi prezintă modelul BlackBerry Neon. Acesta este identic cu Alcatel Idol 4, însă în locul logo-ului obişnuit găsim logo-ul companiei canadiene. Camera foto şi rama metalică din jur nu au fost modificate deloc, lucru care sugerează că şi restul componentelor din interiorul smartphone-ului ar putea rămâne identice.

Modelul Idol 4, lansat în cadrul Mobile World Congress 2016  vine cu display Full HD de 5,2”, chipset Snapdragon 617 de la Qualcomm, camere foto de 16, respectiv 8 megapixeli şi acumulator de 2610 mAh. Acesta este un smartphone mid-range obişnuit, cu un preţ atractiv pentru ceea ce integrează sub carcasă, însă ADN-ul BlackBerry se va vedea probabil în software-ul preinstalat.

Alcatel Idol 4

Acesta va veni cu siguranţă echipat cu versiunea de Android pe care compania canadiană a oferit-o pe modelul PRIV, cu o interfaţă aproape neatinsă faţă de cea standard realizată de Google, însă cu acces la serviciile proprietare ale companiei şi cu opţiuni avansate de securitate. 

Citeşte şi Următorul smartphone BlackBerry cu Android ar putea fi dezvoltat de Alcatel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult