Următorul smartphone BlackBerry cu Android ar putea fi dezvoltat de Alcatel

28.06.2016
Următorul smartphone BlackBerry cu Android ar putea fi dezvoltat de Alcatel

BlackBerry a recunoscut înfrângerea şi a renunţat la sistemul de operare BB OS 10 încă de anul trecut, odată cu lansarea lui BlackBerry PRIV. Cu toate acestea, cel de-al doilea model bazat pe platforma Google se lasă aşteptat, iar noile zvonuri sugerează că BlackBerry nici măcar nu îl va produce în propria fabrică. Conform unor listări online cu referire la certificările Wi-Fi, noul smartphone al companiei canadiene va fi dezvoltat de TCL Communications, aceeaşi companie care deţine brandul Alcatel One Touch.

Site-ul Wi-Fi.org descrie un nou smartphone bazat pe sistemul de operare Android Marshmallow produs de TCL Communication, care a primit certificare pentru utilizarea tehnologiilor Wi-Fi pe data de 24 iunie 2016. Acesta este listat ca un produs DTEK 50 (numele de cod pentru dispozitivele BlackBerry cu Android), iar numele modelului este STH100-2, foarte similar cu cel al lui BlackBerry PRIV, STV100-1. Capabilităţile Wi-Fi listate sugerează că este compatibil cu standardul 802.11ac, cu suport pentru Wi-Fi Direct, WMM Power Save şi Miracast. Din păcate, detaliile despre acest smartphone se opresc aici.

Având în vedere că BlackBerry urmăreşte să lanseze un smartphone mid-range cu Android, acesta ar putea fi realizat pe platforma noului Alcatel Idol 4. Acesta este bazat pe chipset-ul Snapdragon 617 de la Qualcomm şi integrează 2 sau 3 GB memorie RAM, în funcţie de versiune, display de 5,2” cu rezoluţie Full HD, cameră foto de 13 megapixeli şi capabilităţi Wi-Fi similare.

Rămâne de văzut dacă BlackBerry a comandat un smartphone cu hardware similar cu Idol 4, sau a ales pur şi simplu să îşi pună logo-ul pe smartphone-urile Alcatel, păstrând designul modelului deja existent. Diferenţa între terminalele BlackBerry şi cele Alcatel vor consta în software-ul preinstalat, compania canadiană oferind servicii proprietare şi un sistem de protecţie avansat, care nu sunt disponibile pe alte smartphone-uri.

Citeşte şi BlackBerry Vienna: al doilea telefon cu Android al companiei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult