BlackBerry Passport va fi un smartphone puternic demn de gama superioară

BlackBerry Passport va fi un smartphone puternic demn de gama superioară

Despre viitorul smartphone Passport de la BlackBerry am aflat suficient de multe de detalii, acesta urmând să vadă lumina zilei undeva în cursul lunii septembrie. Până în clipa în care acesta va fi anunţat oficial, cei interesaţi pot conspecta deja lista specificaţiilor complete, iar acestea ne spun că viitorul Passport putând rivaliza din toate punctele de vedere cu puternicele terminal Android contemporane.

BlackBerry nu a pus până acum accentul pe specificaţii, chiar şi cel mai recent model de vârf al canadienilor fiind cam depăşit din punct de vedere hardware încă din momentul lansării. Odată cu Passport, se pare că BlackBerry vrea să schimbe abordarea şi să le ofere simpatizanţilor companiei un produs cu un hardware modern puternic.

Passport va fi motorizat de un cip Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974-AA), iar acesta va fi secondat de 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă expandabilă şi o baterie consistentă cu o capacitate de 3450 mAh. După cum se remarcă, BlackBerry vrea nu doar să ofere o platformă hardware puternică, ci şi o autonomie consistentă demnă de un telefon business.

Viitorul terminal BlackBerry va oferi o cameră foto cu senzor de 13 MP, obiectiv cu diafragmă F/2.0 şi  stabilizator optic, la care se adaugă un partener frontal de 2 MP. Restul specificaţiilor mai includ interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, modem 2G/3G/4G, GPS şi un set standard de senzori în care se remarcă prezenţa unui enigmatic modul Time of Flight (ToF).

Ecranul nu mai este de mult timp o necunoscută. La fel ca modelele Q10 sau Q5, Passport va folosi un ecran pătrat. Acesta va folosi un panou IPS cu diagonală de 4,5”, rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli şi un strat protector Gorilla Glass 3. Deoarece tastatura hardware de pe Passport oferă doar butoane alfabetice, tastele speciale şi numerice vor fi folosi spaţiul amplu al ecranului şi vor fi afişate contextual în partea de jos a acestuia.

Carcasa acestui telefon va avea o construcţie solidă, informaţii neoficiale apărute în cursul săptămânii trecute afirmând că acesta foloseşte o ramă fabricată din oţel inoxidabil, la fel ca celebrul Bold Touch 9900.

Smartphone-ul BlackBerry Passport va fi lansat oficial în luna septembrie, preţul şi disponibilitatea acestuia fiind încă necunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News