BlackBerry pregătește o revenire triumfală în 2021, lansând un nou flagship echipat cu tastatură fizică

12.02.2021
BlackBerry pregătește o revenire triumfală în 2021, lansând un nou flagship echipat cu tastatură fizică

Unii ar spune că moda smartphone-urilor prevăzute cu tastatură fizică a apus demult. Nu și BlackBerry.

Consacrat prin oferta de telefoane optimizate pentru comunicarea prin mesaje text, brandul BlackBerry a căzut de ceva timp în uitare, în timp restul lumii a îmbrățișat pe de-a-ntregul experiența touch obținută cu smartphone-uri supradimensionate și avantajele soluțiilor bazate pe tehnologii AI, folosite inclusiv pentru predicție text si dictare vocală.

Cu toate acestea, BlackBerry consideră că tastatura QWERTY cu butoane fizice mai poate fi relevantă și în 2021, pentru asta dezvoltând un nou smartphone cu 5G, în colaborare cu Foxconn.

Noul flagship BlackBerry ar urma să fie disponibil mai întâi în America de Nord, iar apoi și în Europa, lansarea în piețele asiatice fiind păstrată ca o soluție de rezervă, pentru eventualitatea în care produsul chiar are succes.


Proiectul demarat încă din luna august 2020 ar fi căpătat mai mult suport, devenind între timp prioritar.

Argumentul principal rămâne neschimbat: tastatura fizică poate oferi un avantaj în ce privește aspectul productivității. Suplimentar, producătorul promite să susțină în continuare atributele care au adus apreciere pentru vechile modele BlackBerry: protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice și scurgerile de date, cu ajutor din partea unei companii specializate de securitate cibernetică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult