BlackBerry va lansa un telefon cu 5G! Brandul canadian se întoarce în parteneriat cu Foxconn

19.08.2020
BlackBerry va lansa un telefon cu 5G! Brandul canadian se întoarce în parteneriat cu Foxconn

La începutul acestui an, TCL, compania care a produs cele mai recente modele de smartphone din gama BlackBerry, anunța că parteneriatul cu brandul canadian nu va mai continua. Astfel, am presupus că BlackBerry va continua ca o companie software, care dezvoltă soluții de business securizate în domeniul comunicării și securității datelor. Se pare însă că planurile canadienilor în domeniul smartphone-urilor nu se încheie încă. Compania a anunțat că în 2021 ne putem aștepta la un nou smartphone BlackBerry, cu hardware dezvoltat de o subsidiară Foxconn.

Telefoanele BlackBerry vor fi produse acum în fabrici Foxconn

Abia am trecut de jumătatea lui 2020, deci probabil că va mai dura o perioadă până când vom afla primele vești despre noul telefon BlackBerry. Singurul detaliu pe care îl avem despre acesta este că va fi unul cu conectivitate 5G. Dar în 2021, acest lucru nu va mai fi nimic special, întrucât toate telefoanele, de la cele ieftine, la cele mai scumpe, sunt așteptate cu conectivitate 5G.

Anunțul vine de pe site-ul OnwardMobility, o companie de securitate în domeniul mobil din Statele Unite, care își unește forțele cu BlackBerry pentru dezvoltarea de noi telefoane. Se pare însă că OnwardMobility va oferi doar partea de securitate, în timp ce BlackBerry va dezvolta software-ul. Partea de dezvoltare hardware a telefoanelor BlackBerry va cădea în ograda FIH Mobile, o subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn.

În afară de aceste detalii, nu există informații despre configurația hardware, despre software-ul care va rula pe telefoane sau alte astfel de detalii. Dacă ar fi să pariem, probabil că noile modele BlackBerry vor fi echipate cu o tastatură fizică, cu aplicații de securitate avansate, integrare cu soluții de business și cu specificații probabil nu de top. Modelele BlackBerry produse de TCL din ultimii câțiva ani sub brandul BlackBerry costau cât modelele flagship ale momentului, dar ofereau doar specificații de medie. Ne așteptăm ca această tradiție să continue.

Modelele BlackBerry au fost întotdeauna dispozitive de nișă, deci construite în mai puține exemplare decât multe dintre modelele populare de pe piață, astfel, iar complexitatea construcției este accentuată de prezența de tastaturii fizice. Aceste aspecte ar putea duce la creșterea costurilor de producție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult