BlackBerry pregăteşte un nou smartphone Android din categoria mid-range premium

18.10.2016
BlackBerry pregăteşte un nou smartphone Android din categoria mid-range premium

BlackBerry a anunţat de curând că nu va mai produce hardware în fabricile proprii, preferând să încheie parteneriate cu alte companii pentru lansarea de noi dispozitive care să îi poarte brandul. După modelul mid-range DTEK50, realizat în parteneriat cu TCL şi după ce am aflat despre existenţa lui DTEK60 care doreşte să atace segmentul premium, compania pregăteşte un al treilea smartphone mid-range premium, care a fost deja listat în baza de date Geekbench.

Acesta este „inventariat” pe site-ul aplicaţiei de testare sub numele BBB100-1, posibilul smartphone cu numele de cod „Mercury” despre care am mai auzit zvonuri în trecut. Acesta a obţinut un scor de 913 puncte în testul single-core şi 5047 în testul multi-core, ceea ce sugerează că vorbim despre un chipset mid-range din gama superioară. Având în vedere că lista de componente hardware listează acest procesor ca „ARM Qualcomm @ 2.02 GHz, 1 processor, 8 cores”, singurul care se aliniază la toate aceste caracteristici este modelul Snapdragon 625.

Un astfel de procesor, alăturat unui modul de 3 GB memorie RAM şi probabil softwareului de proprietar BlackBerry, ar putea duce la lansarea unui smartphone excelent pentru corporaţii, care au nevoie de dispozitive rapide, dar şi uşor de securizat. Se pare că acesta ar putea fi primul dispozitiv BlackBerry cu Android 7.0 Nougat, probabil modelele deja lansate precum Priv şi DTEK50 urmând să primească actualizări la noua versiune. Zvonurile disponibile sugerează că BlackBerry Mercury va beneficia de o tastatură hardware, o altă caracteristică atractivă pentru angajaţii companiilor mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult