BlackBerry pregăteşte un nou telefon de lux din seria Porsche Design (UPDATE)

29.08.2014
BlackBerry pregăteşte un nou telefon de lux din seria Porsche Design (UPDATE)

UPDATE: Un alt set de specificaţii neoficiale ale lui Blackberry P’9983 a ajuns pe internet şi diferă puţin faţă de ceea ce raporta N4BB. Procesorul pare a fi un dual-core la 1,5 GHz, iar memoria RAM de numai 2 GB. Avem informaţii şi despre display, care oferă o diagonală de 3,1″ cu rezoluţie 720 x 720 pixeli. Alte detalii includ 64 GB spaţiu de stocare, un modem LTE, baterie de 2100 mAh şi camere foto video de 8 megapixeli pe partea din spate şi 2 megapixeli pe faţă, ambele cu stabilizare.

Viitorul BlackBerry este incert în acest moment. Chiar şi acum, când se preconizează un viitor fără smartphone-uri canadiene, compania nu încetează să ne uimească. Nu numai că BlackBerry pregăteşte lansarea unui nou telefon high-end sub forma lui Passport, însă are în plan şi realizarea un nou dispozitiv „Porsche Design” de lux cu numele de cod „Khan”.

N4BB a pus mâna pe primele imagini şi specificaţii cu viitorul dispozitiv al companiei realizat în parteneriat cu producătorul de maşini Porsche. Khan, sau P’9983, este cel de-al doilea telefon realizat sub brandul „Porsche Design” şi este bazat pe platforma software BlackBerry 10. Acesta va veni doar în cluoarea negru-mat şi va oferi o tastatură QWERTY mai aerisită, care împrumută linii de design atât de la modelul Q10, cât şi de la noul Passport.

La capitolul specificaţii avem de a face cu un display touchscreen de 3,5”, cu 3 GB de memorie RAM, un procesor dual-core la 1,7 GHz şi 64 GB de spaţiu de stocare intern. Spre diferenţă de Q10, Khan nu include un trachpad, însă nici nu adoptă tastatura cu funcţionalitate tactilă de la Passport. Practic, singura metodă pentru navigarea meniurilor rămâne ecranul. Noul telefon de la Blackberry va rula varianta 10.3 a sistemului de operare propriu.

Planul este ca BlackBerry P’9983 Porsche Design să fie lansat în ultima parte a trimestrului 3 din 2014. Evident, fiind un produs de lux, preţul va fi foarte mare. N4BB se aşteaptă la o sumă care se învârte în jurul a 2000 de dolari, ţinta acestui telefon fiind probabil clientul care are şi bani să cumpere o maşină Porsche.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult