BlackBerry PRIV şi DTEK rămân fără actualizări software

11.09.2017
BlackBerry PRIV şi DTEK rămân fără actualizări software

Telefoanele BlackBerry PRIV şi DTEK nu vor mai primi actualizări de software importante de acum înainte. Se pare că efortul de a aduce aceste dispozitive la zi este prea mare având în vedere numărul mic de unităţi vândute şi nevoia de a colabora cu toţi partenerii care le-au oferit spre vânzare din toată lume (operatori) pentru a face acest lucru posibil. Astfel, seriile PRIV şi DTEK rămân la versiunea de Android pe care o au în prezent.

BlackBerry PRIV a fost lansat în urmă cu doi ani, având pre-instalată versiunea Android Lollipop. Anul trecut, telefonul a primit un update major la versiunea Android 6.0 Marshmallow, însă de atunci acesta nu a mai trecut şi la Nougat. Alex Thurber, General Manager în cadrul BlackBerry Mobility Solutions, a confirmat într-un interviu pentru UTB Blogcast că Nougat nu va ajunge pe PRIV, experienţa de lansare a versiunii Marshmallow dovedind că această mişcare ar necesita un efort enorm.

Telefoanele din seria DTEK sunt însă mai recente, fiind anunţate şi lansate anul trecut. DTEK50 şi DTEK60 au fost primele modele realizate în parteneriat cu TCL, iar vânzările acestora au fost modeste. Cu toate acestea, modelele DTEK au servit drept un test pentru piaţă şi pentru TCL, iar acum că rezultatele acestuia s-au materializat într-un dispozitiv cu adevărat demn de numele BlackBerry (KEYone), actualizările de software pentru ele încetează. Telefoanele au fost actualizate de la Marshmallow la Nougat, însă acestea nu vor fi actualizate la noul Oreo.

Dacă aveţi unul dintre cele trei modele vizate de aceste deciziil adică PRIV, DTEK50 sau DTEK60, aflaţi însă că actualizările periodice de securitate vor fi în continuare lansate în viitorul apropiat. De asemenea, cei care doresc să fie la zi cu software-ul BlackBerry, probabil că vor trebui să facă trecerea la modelul KEYone sau dispozitivele care vor fi lansate în viitorul apropiat sub acest brand.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult