BlackBerry promite şi alte telefoane cu design extravagant precum Passport

30.09.2014
BlackBerry promite şi alte telefoane cu design extravagant precum Passport

BlackBerry a lansat săptămâna trecută straniul terminal Passport cu ecran pătrat şi tastatură hardware compactă, însă compania nu pare decisă să se oprească aici. Într-o declaraţie făcută pentru Reuters, doi dintre membrii executivului companiei au afirmat că Passport va fi urmat şi de alte telefoane cu design extravagant, compania încercând să păstreze trează atenţia clienţilor tradiţionali în timp ce încearcă să se orienteze către software şi servicii.

Passport nu este primul terminal cu ecran pătrat din portofoliul companiei, însă acesta a adoptat o carcasă cu aceeaşi formă şi o tastatură hardware compactă, depărtându-se astfel de liniile tradiţionale ale gamelor Bold, Curve sau Q. Conform declaraţiilor companiei, Passport nu va fi însă singurul terminal BlackBerry care se îndepărtează de şablonul tradiţional, compania urmând să dezvolte şi alte produse cu design extravagant.

Pe lângă modelele integral tactile sau cele tradiţionale cu tastatură hardware pe care intenţionează să le lanseze, canadienii intenţionează să experimenteze anual cu un model nou atipic precum Passport. Noul lor terminal s-a vândut în 200.000 de exemplare în prima săptămână după lansare, o cifră care este departe de volumele de vânzare cu care se laudă liderii industriei precum Samsung sau Apple, dar care este încurajator pentru o companie care se zbate să supravieţuiască în aceasta industrie dificilă.

În acest moment, cota de piaţă a companiei BlackBerry a scăzut sub un procent, canadienii reuşind să vândă în ultimul trimestru doar 2,1 milioane de terminale. Compania a trecut însă printr-o restructurare îndelungată care a fost finalizată iar pierderile din ultimul trimestru au fost mai mici decât cele prognozate anterior, managerul John Chen fiind optimist şi afirmând că BlackBerry se va întoarce pe profit începând cu 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News