BlackBerry Vienna: al doilea telefon cu Android al companiei

12.11.2015
BlackBerry Vienna: al doilea telefon cu Android al companiei

BlackBerry a lansat de curând Priv, primul său smartphone bazat pe sistemul de operare Android, însă compania canadiană nu va aştepta să cântărească succesul acestui model înainte de a-l lansa pe al doilea. Deşi la prima vedere Priv nu pare să fie un succes răsunător, planul de a lansa mai multe terminale cu Android merge înainte, iar Vienna pare să fie cel de-al doilea model care va ajunge pe piaţă. Acesta vine cu un design nou şi pare să se adreseze publicului care doreşte să tasteze exclusiv folosind butoanele fizice.

Terminalul Vienna nu a fost anunţat în mod oficial, însă imagini cu acesta sunt deja disponibile pe internet. Acestea descriu un smartphone BlackBerry clasic, cu o tastatură QWERTY completă poziţionată sub display. Aceasta este permanent vizibilă şi nu poate fi ascunsă sub display asemeni modelului glisant Priv. Compania pare să fi optat chiar şi pentru butoane de navigaţie fizice, ceva ce nu a mai fost văzut pe Android de la începuturile sistemului de operare.

Nu este clar când va fi dezvăluit acest nou terminal şi dacă vom primi o dată de lansare prea curând, însă având în vedere că imaginile de presă sunt gata, este posibil ca acesta să fie într-un stadiu avansat de dezvoltare. Specificaţiile tehnice încă nu sunt disponibile, însă cu siguranţă vom avea de a face cu un dispozitiv mai modest din punct de vedere al performanţei, lucru care ar putea aduce şi preţul mai jos. Până la anunţul oficial rămânem însă cu imaginile noului telefon Vienna.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult