Brandul vivo rămâne fără distribuitor autorizat în Polonia, sugerând o retragere din țară

07.06.2023
Brandul vivo rămâne fără distribuitor autorizat în Polonia, sugerând o retragere din țară

După ce am aflat că Oppo și-ar pregăti ieșirea de pe piața din Europa, în principal din cauza conflictului legal cu Nokia, se pare că și alt brand al BBK Electronics are probleme în această regiune. Vivo, care are o prezență ceva mai redusă decât Oppo, pare că se retrage din Polonia, sau cel puțin distribuitorul oficial al acestui brand. Nu este însă clar dacă produsele companiei vor mai rămâne la vânzare după acest eveniment.

vivo ar putea părăsi Polonia în lipsa unui distribuitor

Publicația GSMOnline.pl a cerut o poziție oficială din partea vivo Polonia referitor la zvonuri că distribuitorul oficial al companiei ar urma să părăsească țara. Răspunsul reprezentanților brand-ului au confirmat acest lucru, însă nu au confirmat și o retragere a brand-ului:

„Analiza continuă a pieței și selecția strategiei de afaceri adecvate în consultare cu reprezentanții locali este crucială pentru marca vivo. Regretăm să vă informăm că distribuitorul autorizat al mărcii în Polonia a decis să înceteze activitatea. Cu toate acestea, clienții noștri se pot baza în continuare pe produsele robuste ale vivo, suportul complet al clienților și actualizările software neîntrerupte.”

În urma acestor declarații, brand-ul Oppo a crezut de cuviință să își reconfirme poziția pe piața de Polonia, spunând că nu va pleca nicăieri, mai ales că are în plan și câteva lansări în următoarea perioadă. O declarație similară a fost transmisă de Oppo anterior și la nivel local, în România, în urma zvonurilor că ar părăsi Europa:

„Negăm cu tărie zvonurile despre părăsirea Poloniei. Țara este o piață foarte importantă pentru noi și avem deja lansări programate pentru sfârșitul anului. În iulie, vom prezenta seria Reno 10 și în lunile următoare dispozitive IoT, inclusiv noile căști OPPO Air3 Pro, și vom extinde portofoliul ecosistemului.”

Atât vivo, cât și Oppo au închis afacerile din Germania, iar Oppo se pregătește pentru părăsirea Franței, conform celor mai recente zvonuri. De asemenea, vivo a încetat operațiunile sale din Țările de Jos.

sursa: GSMOnline

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult