Brazilia începe confiscarea stocurilor de iPhone fără încărcător în pachet

25.11.2022
Brazilia începe confiscarea stocurilor de iPhone fără încărcător în pachet

Încă din 2020, când Apple a lansat seria iPhone 12 fără încărcător în pachet, autoritățile din Brazilia și-au exprimat nemulțumirea față de compania americană. Doi ani mai târziu și în urma unor amenzi, autoritățile au decis să oprească vânzarea de telefoane Apple în magazinele locale. Compania pare că refuză să respecte hotărârile autorităților, care obligă producătorul de telefoane să livreze și adaptoare de priză pe lângă produsele vândute în Brazilia.

Brazilia și-a exprimat dezacordul cu decizia Apple de a scoate încărcătorul din pachetul iPhone încă de la început

Conform Technoblog, Procon-DF a început să confiște unități iPhone vândute în diverse magazine retail din Brasilia, capitala Braziliei. Aceasta este cea mai nouă tactică pe care autoritățile o aplică pentru a convinge compania Apple să se supună legilor locale. Se pare că „sute de unități” iPhone au fost luate din stocurile magazinelor partenere Apple și din cele ale operatorilor telecom.

Se pare însă că aceste acțiuni nu reușesc să intimideze Apple, cea mai valoroasă companie din lume. Reprezentanții săi spun că vor continua să vândă iPhone-uri în Brazilia, în ciuda acestor tactici de intimidare.

De altfel, chiar și judecătorul Diego Camara Alves, care a decis ca Apple să poată vinde telefoane în Brazilia și fără încărcător până la o decizie finală, consideră că autoritățile fac un abuz de putere. De asemenea, judecătorul consideră că Apple nu încalcă drepturile consumatorilor din țară. Totuși, Ministerul Justiției brazilian a decis că toate telefoanele lansate de companie după iPhone 12 vor fi interzise de la vânzare în luna septembrie, iar abia acum ia și măsuri în această privință.

Totuși, Apple pare că ia în considerare deciziile din Brazilia atunci când lansează noi produse. În cazul Apple TV 4K, modelul nou nu este livrat cu un cablu USB-C pentru alimentarea telecomenzii în pachet în majoritatea piețelor internaționale. Versiunea pentru Brazilia vine însă cu un astfel de cablu.

sursa: tecnoblog, via 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult