Apple ia amendă în Brazilia pentru scoaterea încărcătorului din pachetul iPhone

14.10.2022
Apple ia amendă în Brazilia pentru scoaterea încărcătorului din pachetul iPhone

Încă de la lansarea iPhone 12, autoritățile braziliene s-au pus în dezacord cu Apple referitor la eliminarea accesoriilor din pachetul telefoanelor. Conform drepturilor consumatorilor asigurate de Brazilia cetățenilor săi, dispozitivele de acest gen trebuie să fie livrate cu tot ceea ce este necesar pentru a funcționa, iar încărcătorul este considerat un accesoriu important. Astfel, Apple primește o nouă amendă în această țară, în urma unui proces intentat de Asociația Consumatorilor Brazilieni.

Compania va trebui să ofere încărcătoare gratuite celor care cumpără iPhone-uri în Brazilia

Tribunalul din Sao Paolo a decis ca Apple să plătească 100 milioane de reali, echivalentul a 19 milioane de dolari americani amendă, și să ofere încărcătoare tuturor clienților care au cumpărat deja telefoane iPhone 12 sau 13 fără încărcătoare în pachet. De asemenea, Apple va trebui să ofere încărcătoare alături de fiecare telefon vândut de acum înainte în Brazilia. Judecătorul a numit scoaterea încărcătorului o „practică abuzivă care obligă clienții să cumpere un produs separat pentru a-l pune în funcțiune pe primul”.

Apple a anunțat deja că va face apel la această decizie, putând astfel amâna momentul în care va trebui să se supună sentinței. Anterior, Apple a primit o amendă de 2 milioane de dolari pentru această decizie, atunci când a lansat prima dată modelele iPhone 12 în Brazilia.

Această decizie nu este însă unică în lume. În Franța, de exemplu, Apple livrează fiecare smartphone și alături de o pereche de căști cu fir. Aceste accesorii sunt considerate importante în această regiune, întrucât utilizarea căștilor nu supune utilizatorii la radiațiile telefoanelor mobile. Totuși, acele căști nu sunt incluse în pachetul telefonului, întrucât nu ar avea loc în noile cutii subțiri. Acestea sunt livrate în cutia originală a accesoriilor pe care le poți cumpăra și de la magazin, iar ambele cutii sunt apoi înfășurate într-un alt carton suplimentar.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult