Bullitt Group și MediaTek colaborează pentru lansarea primului smartphone de pe care poți trimite mesaje text prin satelit

29.11.2022
Bullitt Group și MediaTek colaborează pentru lansarea primului smartphone de pe care poți trimite mesaje text prin satelit

Apărând ca un răspuns inevitabil la inițiativa prin care Apple și Samsung oferă posibilitatea alertării serviciilor de urgență folosind mesaje text preluate prin satelit, Bullitt Group și MediaTek vin să ofere această funcționalitate și pentru mesaje SMS trimise prietenilor sau familiei.

Spre exemplu, în afară de alertarea serviciilor de urgență cu privire la o situație de risc imediat pentru siguranța/sănătatea ta, te vei putea folosi de conectivitate prin satelit și pentru a comunica prietenilor sau familiei că ești/nu ești în siguranță, chiar și atunci când te afli într-o zonă fără acoperire la niciuna dintre rețelele terestre de telefonie mobilă. Totuși, vei avea nevoie de vizibilitate cât mai neobturată către cer, ideal, în condiții de cer senin.

Spre deosebire de funcția SOS via Satellite, sistemul propus de Bullit permite inclusiv interconectarea de la satelit la o rețea convențională de telefonie mobilă, încât mesajele preluate de la telefoanele mobile să poată fi retransmise cât mai rapid posibil, fără a aglomera resursele limitate disponibile la nivelul infrastructurii de comunicații prin satelit.

Bullitt și MediaTek au lucrat împreună în ultimele 18 luni pentru a permite echiparea următoarei generații de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicațiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care folosește chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar și componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate în paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent și comută la legătura prin satelit numai atunci când nu este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul se integrează cu contactele existente ale utilizatorului. Timpul de conectare inițială la satelit și de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: „Bullitt proiectează și produce telefoane mobile sub licențe Cat (Caterpillar Inc) și Motorola. De-a lungul a 13 ani am dezvoltat o înțelegere profundă a clienților noștri care, datorită naturii stilului de viață sau a muncii lor, se găsesc adesea în aer liber și frecvent în zone cu acoperire celulară slabă. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore în fiecare an. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu toții la un moment dat. În funcție de situație, asta poate însemna neplăceri, frustrare, anxietate, pierderea productivității sau chiar pierderea vieții”.

„Știm de mult timp că răspunsul a fost satelitul, dar o integrare „invizibilă” și perfectă într-un smartphone creează provocări tehnice enorme. MediaTek și Bullitt împărtășesc un spirit de pionierat și o istorie de inovație, așa că acum, la aproape doi ani de la începutul relației noastre, suntem împreună în fruntea unei noi ere în telecomunicații și a celui mai rapid și simplu mod pentru partenerii noștri de a oferi experiențe fără griji clienților lor”.

Potrivit Bullitt, primele telefoane cu serviciu prin satelit bidirecțional (și serviciul prin satelit în sine) vor fi disponibile în primele trei luni ale anului 2023. Vor veni cu un an gratuit de mesagerie de urgență. Tariful solicitat ulterior nu este cunoscut, momentan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult