Camera foto de pe Moto Z Force „aterizează” pe locul 2 în clasamentul DxOMark

20.07.2016
Camera foto de pe Moto Z Force „aterizează” pe locul 2 în clasamentul DxOMark

Lenovo a lăudat camera de pe noul său smartphone, Moto Z Force, la momentul lansării, însă DxOMark susţine că aceste declaracţii sunt bazate pe rezultate excelente. Deşi nu este cea mai bună cameră foto de pe un smartphone, camera noului model Moto Z este printre cele mai bune, fiind plasată pe locul 2 în topul DxOMark. Deşi nu se ridică la nivelul calitativ de pe HTC 10 sau Galaxy S7, este la egalitate cu o serie de smartphone-uri foarte apreciate în special pentru camera foto.

Conform analizei DxOMark, Moto Z Force vine cu o cameră foarte performantă, indiferent de condiţiile de iluminare. Aceasta captează fotografii cu un nivel ridicat al detaliilor, cu zgomot scăzut şi contrast de calitate. Culorile sunt naturale, iar focalizarea este rapidă şi precisă. Senzorul de 21 megapixeli foloseşte atât detecţie de fază, cât şi un fascicul laser pentru a asigura focalizare de calitate. Câteva puncte negative la capitolul captură foto ar fi câteva instanţe de supra-expunere, situaţii în care balansul de alb este calculat greşit şi zgomot neobişnuit în anumite fotografii pe timp de noapte.

Componenta video este de asemenea la un nivel ridicat. Filmarile pot atinge rezoluţii UHD, stabilizarea optică oferă materiale cu mai puţine mişcări ale cadrului, iar expunearea şi balansul de alb sunt foarte bine calculate în mod automat. Singurele probleme la capitolul video sunt întâlnite în condiţii de iluminare scăzută, unde materialul pierde din detalii, culorile sunt puţin afectate, iar focalizarea nu este la fel de rapidă sau precisă.

Pe primul loc în topul DxOMark, cu un scor de 88 se regăsesc HTC 10 şi Galaxy S7 Edge, însă Moto Z Force intră în clasament direct pe locul 2, cu 87 de puncte, la egalitate cu Galaxy S6 Edge Plus şi Xperia Z5 de la Sony. 

Citeşte şi Lenovo a anunţat flagship-urile Moto Z, Moto Z Force şi accesoriile MotoMods

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult