Huawei brevetează un nou smartphone cu cameră foto sub ecran

09.07.2021
Huawei brevetează un nou smartphone cu cameră foto sub ecran

Deși abia dacă au fost disponibile comercial, smartphone-urile care integrează camera foto sub ecran ajung deja la a doua generație, Huawei având un astfel de produs aproape gata de lansare.

În timp ce unele zvonuri spun că Samsung va include această dotare pentru modelul Galaxy Fold3, adevărul este că întreaga industrie smartphone perfecționează diferite soluții pentru implementarea camerei selfie sub suprafața activă a ecranului. Problema, cel puțin până acum, este că ascunderea camerei frontale sub ecranul neperforat vine fie cu compromisuri notabile în ce privește calitatea pozelor obținute. Și mai rău, modificarea matricei de pixeli pentru a crește nivelul de transmisivitate a luminii dă de gol locația camerei foto, care până la urmă nu este atât de invizibilă pe cât se dorea.

Huawei a luat în considerare mai multe cazuri de utilizare pentru telefon, cu camera pornită sau oprită. De exemplu, în timpul unui apel, camera este ascunsă, în timp ce în aplicaţia de cameră aceasta apare.

cameră foto sub ecran huawei

Deocamdată, nu putem ști exact care este soluția tehnică selectată de Huawei. Schițele atașate la brevetul recent înregistrat sugerează însă că avem de-a face cu încă un telefon mid-range, similar modelului Honor X20 SE de anul trecut. Altfel spus, tehnologia pentru cameră foto sub ecran încă nu este suficient de matură pentru a fi livrată pe un model flagship, ale cărui neajunsuri ar fi imediat demonstrată la o comparație sumară cu unul dintre produsele competiției.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult