Când ajunge Galaxy Note10 în magazine. Data de lansare şi noi detalii

01.08.2019
Când ajunge Galaxy Note10 în magazine. Data de lansare şi noi detalii

Samsung a anunţat de câteva săptămâni bune data la care va anunţa oficial şi va prezenta noile smartphone-uri din seria Galaxy Note10, însă data de lansare în magazine a rămas un mister. Speram să aflăm această informaţie săptămâna viitoare, la lansarea de la New York a telefonului, însă o nouă imagine de presă care a ajuns online dezvăluie şi acest detaliu, alături de momentul în care modelul 5G va fi disponibil şi prima reţea confirmată compatibilă cu acesta.

O fotografie cu un model Galaxy Note10+ a fost publicată pe site-ul Android Headlines, aceasta prezentând telefonul cu un design deja cunoscut din leak-urile precedente. Avem de a face cu un ecran curbat pe partea din faţă, margini foarte subţiri şi un decupaj pentru cameră pe centru în partea de sus, în timp ce pe spate avem un sistem cu trei camere foto şi un senzor 3D TOF, poziţionat sub blitz. Marginile metalice ale dispozitivului par a fi mai subţiri decât în cazul generaţiilor precedente, iar la capitolul butoane fizice, avem doar trei: două pentru volum şi unul pentru „power”, butonul Bixby fiind complet absent.

În general, fotografiile de presă Samsung prezintă pe ecran data şi ora lansării oficiale, în magazine, iar în cazul acestui model, putem observa pe ecran şi faptul că este conectat la o reţeaua 5GUWB+ (ultra-wideband) celor de la Verizon Wireless (aceeaşi companie care a cumpărat de câţiva ani Yahoo!). Astfel, putem presupune că vineri, pe data de 23 august, Samsung Galaxy Note10, Note10+ şi variantele lor echipate cu modem-uri 5G, vor fi disponibile în magazinele din SUA şi cel mai probabil şi în majoritatea magazinelor din restul lumii.

La noi în ţară, doar Vodafone şi Digi vând momentan servicii 5G către clienţi, ambii operatori listând în ofertele lor şi dispozitive mobile cu 5G precum Xiaomi Mi MIX 3 5G şi Huawei Mate 20X 5G. Samsung Galaxy Note10 şi Note10+ 5G ar putea fi modelele cu numărul 3 şi 4 care ajung la noi în ţară cu această capabilitate, însă nu ştim încă dacă va fi disponibil doar la unul sau la ambii operatori care beneficiază de reţele 5G din România.

Zvonurile spun că modelele din SUA de Galaxy Note10 vor fi echipate cu Snapdragon 855 Plus şi modem-urile X50 ale companiei Qualcomm, în timp ce variantele din Europa vor beneficia de chipset-uri Exynos 8250. Cel mai probabil, modem-ul 5G pentru Europa va fi acelaşi pe care compania l-a folosit deja în asamblarea modelului Galaxy S10 5G, care folosea un modem Exynos.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult