Când ar putea ajunge Xiaomi 12 în magazinele europene

03.01.2022
Când ar putea ajunge Xiaomi 12 în magazinele europene

Xiaomi 12 a fost lansat pentru piața din China încă de la finalul lunii decembrie, însă versiunea europeană a telefonului ar putea întârzia mai mult decât era anticipat.

În graba de a prezenta noul flagship ca unul dintre primele telefoane echipate cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 1, producătorul chinez pare că a neglijat aspectul esențial al disponibilității stocurilor de componente esențiale. Potrivit informațiilor obținute pe surse, Xiaomi a ales să aloce capacitatea de producție pentru aprovizionarea exclusivă a pieței din China, amânând cu până la 3 luni debutul versiunii „globale” a telefonului.

Astfel, seria Xiaomi 12 ar urma să fie lansată pentru piața europeană la finalul lunii februarie sau în prima jumătate a lunii martie. Deservind o populație chiar mai numeroasă, piața din India va lua primul contact cu noul flaghip Xiaomi la ”la puțin timp după” lansarea europeană. Spre comparație modelul flagship de anul trecut, Xiaomi Mi 11, a avut lansarea în China tot la finalul lunii decembrie, ajungând și în piețele globale din 8 februarie 2021.

Indiferent de regiunea unde este lansată, seria Xiaomi 12 este așteptată să cuprindă trei modele de telefoane: Xiaomi 12X, Xiaomi 12 și Xiaomi 12 Pro. Cu toate acestea, având în vedere întârzierile anunțate nu ar fi exclus ca anumite versiuni ale telefonului să fie disponibile cu stocuri limitate sau chiar absente în primele zile sau chiar săptămâni după debutul european. Echipate cu Snapdragon 8 Gen 1, Xiaomi 12 și 12 Pro ar putea fi mai greu de găsit. În schimb, Xiaomi 12X vine cu un chipset Snapdragon 870 mai ușor de procurat, dar prețul ceva mai accesibil al telefonului ar putea duce la epuizarea rapidă a stocurilor inițiale alocate pentru lansare.

Modelul standard va fi disponibil, în China, în variantele: 8 GB RAM + 128 GB stocare internă, 8GB + 256GB, 12 GB + 256 GB. Pentru varianta Pro vor fi disponibile versiunile: 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256GB, 12G B + 256 GB. Cea mai ieftină versiune de XIaomi 12 costă, în China, echivalentul a 510 euro, iar cel mai accesibil model Pro are un preț de aproximativ 650 de euro. Însă adăugând costurile cu transportul și taxe pe importuri extra-comunitare, prețurile afișate în magazinele europene ar putea fi considerabil mai mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult