Când se lansează Galaxy S20 şi Galaxy Fold 2. Samsung confirmă data

06.01.2020
Când se lansează Galaxy S20 şi Galaxy Fold 2. Samsung confirmă data

Ştiam din diverse zvonuri că Samsung pregăteşte un eveniment de lansare „Unpacked” pentru dispozitivele Galaxy S20 şi probabil noul Galaxy Fold pentru luna februarie, însă abia acum avem o dată oficială pentru acesta. Compania a confirmat faptul că va organiza evenimentul în San Francisco, însă există posibilitatea ca un eveniment european să aibă loc simultan, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut în cazul modeleleo Galaxy S10, care au fost lansate simultan în Marea Britanie şi SUA.

Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 11 februarie, şi va dezvălui nu mai puţin de patru dispozitive mobile diferite de la Samsung, din seriile Galaxy S şi Galaxy Fold. Despre modelele din gama S am mai vorbit zilele trecute în articolul despre întreaga serie Galaxy S20. Dacă într-adevăr Samsung va face trecerea la acest nume, este posibil să avem de a face cu trei modele distincte: Galaxy S20, Galaxy S20+ şi un nou model Galaxy S20 Ultra, care va înlocui în gamă varianta Galaxy S10 5G (review) din prezent. De altfel, modelul Galaxy S20e nu mai există, fiind deja înlocuit de Galaxy S10 Lite, proaspăt anunţat.

Pe lângă aceste trei modele, Samsung ar putea prezenta în cadrul evenimentului Unpacked şi un nou telefon pliabil Galaxy Fold. Mulţi îl numesc pe internet Galaxy Fold 2, însă acesta va fi mai degrabă un alt tip de dispozitiv cu ecran pliabil. Acesta va adopta o formă de tip „clamshell”, similară în design cu cea a lui Motorola Razr. Acest model este aşteptat cu o interfaţă nouă, adaptată noului format, încărcare rapidă şi o protecţie de sticlă deasupra ecranului, o premieră pentru telefoanele pliabile. Astfel, rezistenţa ecranului va fi îmbunătăţită, fiind mult mai rezistentă la zgârieturi decât pelicula din plastic de pe Galaxy Fold 1 (review).

Contul de Twitter „Samsung_News_” a publicat şi o imagine realizată în photoshop care dezvăluie ceea ce ar putea să însemne dreptunghiurile care înlocuiesc literele „a” în logo-ul Galaxy al noului eveniment Unpacked. Primul ar putea reprezenta noul design dreptunghiular al camerelor de pe Galaxy S20, iar al doilea ar putea fi telefonul Galaxy Fold, în format pliat.

 

 

Oficial, suntem la puţin peste o lună distanţă de noile telefoane flagship de la Samsung pentru anul 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult